Quantcast

Nové satelity Eutelsat

| Tisk

EutelsatProvozovatel populárních družic Eutelsat si objednal u firmy Alcatel Space nový satelit, který ponese označení Eutelsat W5. Satelit na bázi platformy Spacebus 3000 má být připraven v létě 2002 na vynesení na orbit. Eutelsat W5 bude disponovat 24 širokopásmovými transpondéry v Ku pásmu.

Nový satelit Eutelsatu bude sloužit mj. k distribuci přenosů video i Satellite NewsGathering (SND). Satelit bude mít dva přepínatelné vyzařovací svazky nastavitelné na různé oblasti v celé Evropě podle potřeb klientů. Životnost satelitu Eutelsat W5 bude 12 let.



V nejbližších měsících (konec května až začátek června) je naplánováno vynesení dalších satelitů Eutelsat, které budou zajímavé pro většinu diváků v Evropě. Právě na konec května je předběžně naplánováno vynesení satelitu Hot Bird 6. Ten bude umístěn na pozici 13E, kde nahradí současný Hot Bird 5, který již nesplňuje náročné požadavky vysílacích společností. Dále je na červen předběžně naplánováno vynesení družice Hot Bird 7. Ta na pozici 13E nahradí stávající Hot Bird 3.

Satelity Eutelsat jsou žádané u vysílacích společností nejenom v celé Evropě, ale i na jiných kontinentech, kde je možné využít satelity společnosti Eutelsat. Na satelitech Eutelsat nalezneme i české programy: na EuroBirdu paket Czech Link (kód CryptoWorks), na družici Eutelsat W2 program Romantica (kód Irdeto) a na satelitu Eutelsat W1 program Galaxie Sport (v dubnu nekódovaně s výjimkou Bundesligy, jinak Irdeto).

Parabola.cz





Reklama




Vybrané články