Quantcast

Podzimní novinky v Digi TV

| Tisk

logo Multiregionální satelitní služba Digi TV plánuje během podzimu obohatit programovou nabídku o další stanice. Nejvíce nových stanic je zatím ohlášeno pro maďarský trh. V paketu se objeví programy NatGeo Wild, SportKlub+ a také MTV Hungary. Informuje o tom web satelitv.net. Neoficiálně se hovoří i o dalších stanicích Reflektor a Crime+.

Digi TV se nedávno rozšířila o dvojici maďarských kanálů Musicmax (videoklipy) a Musicmax Adult (erotika) a s mírným zpožděním i o prémiový filmový kanál HBO Comedy. Ten je nabízen zdarma všem abonentům, který si objednali programový balík HBO/HBO2. Týká se to jen zákazníků v České republice, na Slovensku, v Maďarsku a Rumunsku. Na ostatních trzích, kde operátor půvobí, v Chorvatsku a Srbsku program HBO Comedy není zatím nabízen. Televize zde totiž odstartuje až první říjnový den ve verzi HBO Comedy Adria. Obecně HBO bude provozovat 3 různé feedy HBO Comedy - HBO Comedy Polska (pro polský trh), HBO Comedy Central Europe (pro český, slovenský, maďarský a rumunský trh) a HBO Adria (pro chorvatský, srbský, černohorský, slovinský a bulharský trh). HBO Adria již testuje na blízkém izraelském distribučním satelitu Amos 2 (4°W), kde je signál kódován profesionálním systémem Power VU Plus.

HBO Comedy Central Europe se vysílá pro DTH příjem na satelitu Intelsat 10-02 (1°W), na kmitočtu 12,563 GHz, polarizace vertikální, SR 27500, FEC 3/4, DVB-S/MPEG-2. Signál je kódován systémem Nagravision 2.

Z nových programů multiregionální satelitní služba nabídne program NatGeo Wild (National Geographic Channel Wild). Televize má panevropská vysílací práva a může být šířena na českém, slovenském, maďarském, rumunské, a srbském trhu. Distribuci signálu NatGeo Wild zajišťuje satelit Telstar 12 (15°W), na kmitočtu 11,150 GHz, polarizace vertikální, SR 19275, FEC 3/4, DVB-S/MPEG-2. Vysílání je zde jako distribuční trasa pro kabelové a satelitní operátory a je kódována systémem CryptoWorks. NatGeo Wild šíří v Česku např. IPTV platforma O2TV. Podobně jako National Geographic je program vysílán s českými DVB titulky.

NatGeo Wild je přímou konkurencí programu Animal Planet. Stanice přináší dokumentární filmy o životě zvířat i přírody. NatGeo Wild vysílá 24 hodiny denně. Testovací vysílání NatGeo Wild (zkušební obrazec) se objevilo na satelitu Intelsat 10-02, na kmitočtu 12,563 GHz, pol. V, SR 27500, FEC 3/4.



V dohledné době v Maďarsku odstartuje lokální verze televize MTV Hungary. V současné době mohou satelitní diváci konkurenční platformy UPC Direct (Astra, 19,2°E, kmit. 11,671 GHz, pol. H, SR 22000, FEC 5/6) naladit testovací vysílání, které obsahuje program MTV Europe s textovou informací o plánovaném startu MTV Magyar.

Společnost IKO Cable rozšíří svoje aktivity na maďarském trhu a spustí program SportKlub+. Doposud v Maďarsku působí stanice SportKlub a "plusová verze" bude rozšířením programového záběru této sportovní stanice. Kanál SportKlub+ se objevil v paketu Digi TV na satelitu Intelsat 10-02, na kmitočtu 12,563 GHz, pol. V, SR 27500, FEC 3/4.

redakce





Reklama




Vybrané články