Quantcast

Spektrum od ledna 24 hodiny denně

| Tisk

logo Dokumentární kanál Spektrum následuje stanici Travel Channel - televize bude od ledna vysílat 24 hodiny denně. Spektrum v současné době vysílá od šesté do druhé hodiny ranní. Na oficiálních stránkách stanice spektrumtv.cz je dokonce mylně uvedeno, že Spektrum vysílá jen 18 hodin denně (od 8:00 do 2:00 hod.), což aktuálně není pravda.

Spektrum zahájil vysílání v České republice v roce 1994 jako placený kabelový kanál, o tři roky později i na Slovensku pod původním názvem MAX 1. V březnu 2001 byla stanice pro region střední Evropy sjednocena a vysílá se pod jedním názvem: Spektrum. V současné době se vysílá nejen v Česku, na Slovensku a v Maďarsku ale také v Polsku.

Program se vysílá ve většině kabelových sítí v ČR i na Slovensku a také ve všech satelitních platforem, které působí na území České republiky - CS Link (pouze karty Gital), Digi TV a UPC Direct. Zákazníkům satelitních platforem v ČR, SR a Maďarsku je nabízena společná česko-maďarská verze, která obsahuje reklamní spoty a texty v češtině a v maďarštině.

Televize se charakterizuje jako dokumentární kanál se zábavně-vzdělávacím charakterem. Spektrum vysílá dokumenty renomovaných světových tvůrců a dnes patří tato stanice mezi nejoblíbenější dokumentární stanice lokalizované do češtiny. Program Spektrum je rozdělen do šesti žánrových blocích - příroda, věda, styl, dějiny, cestování a armáda.

Kde se program Spektrum na satelitu pro DTH příjem vysílá:

paket: CS Link
satelit: Astra 1E (23,5°E)
kmitočet: 11,992 GHz
polarizace: horizontální
SR: 27500
FEC: 3/4
kódování: CryptoWorks
dostupnost: karty Gital

paket: UPC Direct
satelit: Astra 1KR (19,2°E)
kmitočet: 11,671 GHz
polarizace: horizontální
SR: 22000
FEC: 5/6
kódování: CryptoWorks + Nagravision
dostupnost: karty UPC

paket: Digi TV
satelit: Intelsat 10-02 (1°W)


kmitočet: 12,563 GHz
polarizace: horizontální
SR: 27500
FEC: 3/4
kódování: Nagravision 2
dostupnost: karty Digi TV

Distribuci společné česko-maďarské verze kanálu Spektrum zajišťuje platforma UPC Direct. Maďarskou verzi distribuuje síť programů HBO Central Europe na satelitu Amos 2 (4°W), kde je signál kódován systémem Power VU.

Martin Vyleťal





Reklama




Vybrané články