Quantcast

Viasaty a JimJam na CS Linku s EPG

| Tisk

logo Na satelitní platformě CS Link dnes začaly vysílat další televizní programy doplňkovovou službu - EPG (elektronický programový průvodce). EPG se nově vysílá i na placených programech Viasat Explorer/Spice, Viasat History a JimJam, které patří do nově vzniklého balíčku MULTI dostupný na dekódovacích kartách společností TRADE and TECHNOLOGY (TT Karty) a TBDS (karty SkyLink).

JimJam má EPG zatím jen v angličtině; kanály Viasat Exlorer a Viasat History vysílají české EPG ve znakové sadě ISO-6937. České znaky se korektně zobrazují jen na přijímačích, které plně podporují tuto normu. EPG na programech Viasat obsahuje poměrně obsáhlé informace o aktuálním a následujícím pořadu. EPG na celý týden se (zatím) nevysílá.

technické parametry programů CS Linku s EPG (Viasat Explorer/Spice, Viasat History, JimJam):

satelit: Astra 1E (23,5°E)
kmitočet: 11,992 GHz
polarizace: horizontální
SR: 27500
FEC: 3/4

MULTI je nový programový balíček placených kanálů TBDS, který nabízí zákazníkům SkyLink a TRADE and TECHNOLOGY (TaT). V nabídce je celkem 7 programů Viasat Explorer (přes den), Spice (v noci), Viasat History, JimJam, Filmbox, Nonstop Kino a Galaxie Sport. Uživatel karty TaT si může objednat i některý prémiový kanál - CS Film, HBO a XXX Xtreme.



logo EPG je dalším krokem ke zatraktivnění satelitní služby individuálním divákům. Před rokem zahájila řádné vysílání EPG v CS Linku Česká televize na všech svých programech - tj. ČT1, ČT2, ČT4 Sport a ČT24. EPG zde vysílá také Prima TV. Ze základních programů zatím programový průvodce není k dispozici na programu TV Nova a obecně žádný kanál na druhém transpondéru CS Linku (Astra 1E, freq. 11,992 GHz) EPG doposud nevysílal.

Zhruba před 3 týdny začala testovat EPG také slovenská platforma SkyLink (Astra 3A) na programech Jednotka, Dvojka, Markíza a TA3. Dnes vysílá programového průvodce na SkyLinku zatím jen TV Markíza. Pro EPG se používá stejná norma jako na CS Linku a středoevropské placené službě UPC Direct.

Martin Vyleťal





Reklama




Vybrané články