Quantcast

TVR Sport - nový sportovní kanál odstartoval

| redakce | tisk | názory

Na rumunském televizním trhu začala fungovat nová sportovní televize. Jmenuje se TVR Sport a provozuje ji tamní veřejnoprávní vysílatel TVR / Societatea Română de Televiziune (SRT).

Stanice TVR Sport odstartovala dnes 30.3.2024 v 7:00 hodin ráno místního času.

TVR Sport je v pořadím 14. kanálem veřejnoprávní televize TVR / SRT. Jeho cílem je propagace rumunských sportovních hodnot, sportu obecně a sportu jako zdravého způsobu života.

Logo stanice TVR Sport (foto: tvr.ro)
▲ Logo stanice TVR Sport (foto: tvr.ro)

"Pokračujeme v rozvoji rumunské televize s relevantními a potřebnými mediálními produkty pro naše diváky. V TVR SPORT budeme podporovat méně známé soutěže, budeme připomínat památné stránky ze slavné historie rumunského sportu, uchované v dědictví Zlatého archivu TVR, budeme hostit naše velké šampiony, ale také mladé lidi toužící po výkonu," řekl Dan Cristian Turturică, prezident a generální ředitel TVR.

Program TVR Sport také divákům nabídne mistrovství a mezinárodní soutěže ve fotbale, volejbale, plavání, pólu, gymnastice, boxu, kulečníku, šachu, tenisu a dalších sportů.

TVR Sport divákům zprostředkuje například olympijské hry v Paříži, které se budou konat mezi 26. červencem a 11. srpnem 2024, společně s dalšími kanály TVR.

Od svého spuštění je stanice dostupná zákazníkům satelitních platforem Freesat Romania (16°E) a Orange Romania (39°E). V první je šířena ve vysokém rozlišení (HDTV), ve druhé v SD. Dále program mohou sledovat diváci v Rumunsku prostřednictvím digitálního pozemního vysílání - v celoplošném multiplexu 1, kde vysílá FTA. Dále je program součástí televizních balíčků kabelových a internetových operátorů.

SRT aktuálně provozuje stanice TVR 1, TVR 2, TVR 3, TVR INFO, TVR CULTURAL,TVR FOLCLOR, TVR SPORT, TVR Internaţional, TVR MOLDOVA, TVR CRAIOVA, TVR IAŞI, TVR TIMIŞOARA, TVR CLUJ a TVR TG.MURE. Dále také online platformu TVR+.

technické parametry - TVR Sport:

• HD: Eutelsat 16A (16°E), freq. 11,512 GHz, pol. V, SR 29950, FEC 2/3, DVB-S2/8PSK, CA Conax
• SD: Hellas Sat 3 (39°E), freq. 12,175 GHz, pol. V, SR 30000, FEC 7/8, DVB-S/QPSK, CA Videoguard + Viaccess

názory čtenářů




Reklama




Vybrané články