Quantcast

Na UPC Direct končí Music Box

| Tisk

logo Na satelitní platformě UPC Direct bude ukončeno vysílání slovenské hudební interaktivní televize Music Box. Dnes o tom informoval František Malina, tiskový mluvčí a ředitel PR společnosti UPC Česká republika. A jak dodává, distribuce nebude ukončena vinou UPC.

Music Box na středoevropské satelitní platformě UPC Direct skončí k 7.1.2008 a dále bude pokračovat na satelitu Thor 3 (0,8°W) na následujících parametrech:

satelit: Thor 3 (0,8°W)
kmitočet: 12,399 GHz
polarizace: horizontální
SR: 28000
FEC: 7/8
kódování: žádné

Music Box bude na družici Thor 3 vysílat nekódovaně, takže jej budou moci přijímat všichni satelitní diváci, kteří si naladí tuto pozici 0,8°W. Na blízké pozici 1°W na satelitu Intelsat 10-02 vysílá multiregionální satelitní placená televize Digi TV, která působí také na území České republiky a Slovenska. Pro zákazníky této služby k změnám v příjmu programu nedochází.

Kanál Music Box bude ve většině kabelových sítí UPC Česká republika zachován. Tam, kde to nebude možné bude program nahrazen některým z mezinárodních kanálů - EuroNews, DW-TV (Deutsche Welle TV), BBC World, TV5 Monde Europe. Změna v nabídce UPC se dotkne řádově stovky klientů.



Music Box je slovenský interaktivní hudební kanál. O rotaci klipů ve vysílání rozhodují sami diváci hlasováním. V programu Music Box se v poslední době objevují i call-tv formáty.

TeleNor po letech stagnace začíná posilovat svoji nabídku o slovenské programy. Na satelitu Thor 3 vedle plánovaného kanálu Music Box Slovakia již vysílají nekódované programy Nautik TV, Moooby TV, TV Patriot a také košické Rádio Kiss. Nabídka Telenoru pro český a slovenský trh se bude dále rozšiřovat.

Martin Vyleťal





Reklama




Vybrané články