Quantcast

Sportovní kanál NASN odstartoval na UPC Direct

| Tisk

logo V placené satelitní televizi UPC Direct pro Česko, Slovensko a Maďarsko zahájila vysílání sportovní stanice NASN Europe. Program je vysílán na programové pozici číslo 39 na přijímačích dodávaných UPC Philips (pokud jej zde divák nenajde, měl by provést automatické vyhledávání programů, případně uvést přístroj na noc do stavu standby - přijímač si načte novou konfiguraci). Majitelé vlastních satelitních set top boxů si musí program naladit ručně.

Sportovní kanál NASN Europe vysílá 24 hodiny denně 7 dní v týdnu. NASN je věnován jak sportům populárním na americkém kontinentě i Evropě a mimo jiné nabízí přenosy z hokejové NHL, basketbalové NBA, amerického fotbalu, motorismu a řady golfových turnajů. Vysílá v anglickém jazyce.

Kanál NASN se nevysílá z vlastního transpondéru UPC Direct, nýbrž z multiplexu ORF Digital, který provozuje ORS. V paketu tohoto operátora musí divák hledat kanál s identifikací NASN /program s názvem NASN (P) je určen pro zákazníky platformy Premiere/.

technické parametry NASN pro UPC Direct:

obrázek satelit: Astra 1H (19,2°E)
kmitočet: 12,663 GHz
polarizace: horizontální
SR: 22000
FEC: 5/6
norma: DVB-S
kompresní formát: MPEG-2


service ID: 13109
video PID: 1090
audio PID: 1091 (anglicky)
kódování: Betacrypt + CryptoWorks + Nagravision + Mediaguard

NASN Europe je jednou z programových novinek provozovatele služby UPC Direct. Začátkem tohoto týdne společnost UPC Česká republika oznámila zařazení programu HBO Comedy do nabídky prémiových kanálů (stanice je k dispozici zdarma abonentům, kteří si objednali HBO a HBO2). V současné době je HBO Comedy zatím ve fázi zkušebního provozu (název HBO Comedy_TEST).

Na 7. března 2008 se připravuje další změna na UPC Direct. V tento den bude vyměněn program MTV Base jinou hudební televizí - MTV Dance. Stejný program naladí i abonenti jiných satelitních platforem (Canal Digitaal, MTV Unlimited, NTV Plus atp.).

Martin Vyleťal





Reklama




Vybrané články