Quantcast

Gital testuje na CS Linku Film+, DoQ a Eurosport

| Tisk

logo Na satelitní platformě CS LINK začaly probíhat technické testy nových placených programů Film+, DoQ a Eurosport. Všechny kanály se testují na základě objednávky společnosti Gital, jednoho z dodavatelů karet pro příjem českých a slovenských programů ze satelitu. Se všemi programy se počítá do balíčku Géčko včetně možností jednotlivého objednání programů.

Film+, DoQ a Eurosport se vysílají na třetím transpondéru platformy CS Link , tj. na satelitu Astra 1E (23,5°E), na kmitočtu 11,876 GHz, pol. H na připravených testovacích pozicích. Vysílání zatím není určeno pro individuální příjem a slouží pouze pro potřeby technických testů.

Charakteristika jednotlivých testovaných kanálů:

logo Eurosport - nejpopulárnější panevropský sportovní kanál vysílaný s komentářem v mnoha jazycích včetně českého.

Film+ - úspěšný filmový kanál skupiny IKO Cable TV. Stanice přináší filmy různých žánrů od konce 80. let až po současnost. Plně v češtině.

DoQ - nový dokumentarní kanál IKO Cable TV. Vysílá 5 formátů doku filmů - zábavné, poučně-zábavné, poučné pořady, biografii a cestopisy. Gital bude patrně první společností, která nabídne DTH příjem této stanice pro české a slovenské zákazníky.

technické parametry příjmu:
satelit: Astra 1E (23,5°E)
kmitočet: 11,876 GHz
polarizace: horizontální
SR: 27500
FEC: 3/4
norma: DVB-S
kódování: CryptoWorks
karty: Gital (CAID 0D0F)
dostupnost: neveřejné testy

parametry stanic:

Film+ Czechia
service ID: 13102
Video PID: 2848
Audio PID: 2849 česky
CryptoWorks

DoQ
service ID: 13103
Video PID: 2864
Audio PID: 2865 česky
CryptoWorks

Eurosport


service ID: 13105
Video PID: 2896
Audio PID: 2897 česky
CryptoWorks

Všechny tři programy (Film+, DoQ a Eurosport) spolu s dalšími kanály Eurosport 2, AXN, AXN Sci-Fi a AXN Crime si nechala pro Gital zaregistrovat společnost Media Vision, vlastník ochranné známky CS Link a dodavatel programů pro české distributory karet pro příjem českých a slovenských programů z orbitu.

Individuální příjem testovaných programů bude na kartách Gital možný po rozšíření registrace převzatého vysílání RRTV. Požadavku Media Vision se bude český regulátor věnovat na nejbližším zasedání, které je naplánováno na příští týden.

Martin Vyleťal





Reklama




Vybrané články