Quantcast

Media Vision registruje pro Gital Eurosport a AXN

| Tisk

logo Společnost Media Vision, dodavatel programů pro českou satelitní platformu a vlastník ochranné známky CS LINK, podává na Radě pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) požadavek na rozšíření registrace převzatého vysílání o 7 programů - konkrétně o Doku Klub (DoQ), Film+, trojici programů pod značkou AXN - AXN CE, AXN Sci-Fi, AXN Crime a oba programy Eurosportu - Eurosport a Eurosport 2. Všechny registrace budou provedeny na základě požadavku společnosti Gital, jednoho z dodavatelů karet pro příjem českých a slovenských programů ze satelitu.

Gital nedávno oznámil rozšíření nabídky o další placené kanály. Do nabídky Géčko hodlá umístit stanice Film+ a DoQ ze skupiny IKO Cable a distributor naznačil, že do léta chystá i nejedno překvapení pro uživatele karet diGITALlink ("Gitalky"). Tím příjemným překvapením mohou být i další žádané placené kanály jako jsou AXN či Eurosport.

Nové placené programy balíčku Géčko se budou vysílat z třetího transpondéru paketu CS Link , tj. na satelitu Astra 1E, pozice 23,5°E, na kmitočtu 11,876 GHz, polarizace horizontální, SR 27500, FEC 3/4, DVB-S. V současné době se z tohoto multiplexu vysílá volně Sport 5 a dále jsou zde připraveny 4 testovací pozice pro Gital, na kterých se objeví Film+, DoQ a také sportovní kanál Eurosport s českým komentářem v distribuční kvalitě, tj. nejlepší možné technické kvalitě. Tyto programy zde odstartují v dohledné době. V první fázi budou určeny pro VIP karty a po získání souhlasu od českého regulátora budou uvolněny pro abonenty Géčka. Cena předplatného Géčka se ani po rozšíření nabídky měnit nebude (měsíční předplatné bude stále za 200,-Kč). Stávající zákazníci Géčka budou mít k novým programům přístup automaticky (po uvolnění pro DTH příjem) bez jakýchkoliv příplatků.

Balíček Géčko aktuálně obsahuje stanice CS Film dětem / CS Film / XXX Xtreme, Galaxie Sport a Spektrum. Zmíněné programy lze u Gitalu nadále abonovat jednotlivě i v cenově zvýhodněných dvojprogramech. Očekává se, že i další placené kanály Gitalu budou nabízeny stejnou formou.

Kanály, které si registruje Media Vision na základě požadavku Gitalu:

Doku Klub (DoQ) - nový dokumentární kanál skupiny IKO Cable, který postupně proniká na český a slovenský trh. Divákům přinese 5 formátů doku filmů - zábavné, poučně-zábavné, poučné pořady, biografii a cestopisy. Vše nasvědčuje tomu, že Gital jako první začne nabízet DoQ českým a slovenským zákazníkům (konkurenční satelitní služby tento program na CZ a SK trhu zatím nenabízejí).

Film+ - nejsledovanější filmový kanál na kabelových sítích v České republice. Stanice přináší filmy různých žánrů od konce 80. let až po současnost.

AXN - přináší akční a dobrodružné filmy a seriály (Ztraceni - Lost, Policejní okrsek, CSI: New York atp.). Stanice vysílá 24 hodiny denně. Za kanály AXN stojí společnost Sony Pictures Entertainment.

AXN Crime - tématický značkový kanál AXN přináší krimi seriály (V.I.P., Strážkyně zákona, V utajení, Vražedkyně atp.)



AXN Sci-Fi - stanice se zaměřuje na seriály a filmy s tématikou science-fiction (např. Zvězdná brána, Mutant X, Faktor psí, Země - poslední konflikt)

Eurosport - populární panevropský sportovní kanál vysílaný s komentáři v mnoha jazycích. Nechybí ani český komentář dostupný u všech pořadů.

Eurosport 2 - druhý program sportovního kanálu Eurosport.

Společnost Media Vision pro platformu CS Link zajišťuje vysílání a distribuci programů HBO, Spektrum a CS Link TV. Filmový kanál HBO je dostupný na kartách obou českých distributorů.

Martin Vyleťal





Reklama




Vybrané články