Quantcast

Óčko bude mít konkurenci - Revolution TV

| Tisk

Česká hudební a lifestylová stanice Óčko bude mít v České republice a na Slovensku konkurenci. Na oba trhy se chystá nová stanice Revolution TV. Jde o nový projekt společnosti Help Film, který v tomto týdnu získala satelitní licenci od české Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV). Licence platí 12 let. ČTK to ve středu potvrdil předseda rady Václav Žák.

Nový kanál Revolution TV bude vysílat přes satelit Astra 1E na pozici 23,5 st. východně, tedy ze satelitní pozice, kterou využívají obě distribuční a DTH platformy CS LINK a SkyLink a také zmíněná hudební a lifestylová televize Óčko.

Revolution TV bude vysílat 24 hodiny programu denně v českém a slovenském jazyce. Vysílání bude zaměřeno na mladé publikum. Provozovatel televize hodlá spolupracovat s hudebními vydavatelstvími v obou zemích i s nezávislými autory. Start Revolution TV je naplánován na 1. ledna 2009.

Na českém a slovenském trhu působí již několik hudebních TV kanálů v anglickém jazyce - evropská verze MTV, dále tématické programy MTV Hits (aktuální hity), MTV2 (alternativní scéna), MTV Dance (taneční hudba) a dále stanice pod značkou VH1 (Video Hits One) - evropské VH1 a VH1 Classic zaměřené na starší a osvědčené videoklipy.



Satelitní diváci a abonenti kabelových sítí mohou naladit také zmíněnou českou televizi Óčko, které vysílá i v DVB-T a také slovenský hudební a interaktivní kanál Musicbox. V polovině února letošního roku získala u české RRTV satelitní licenci společnost Mina Media, která má záměr provozovat ve Slovinsku, Chorvatsku, Srbsku, Bosně a Hercegovině, Černé Hoře, Makedonii a dále v České republice, Slovensku, Bulharsku a Albánii hudební televizi MTV Adria.

Společnost Help Film vlastní Slovák Ivan Hronec, který provozuje již čtyři filmové televize Filmbox, Filmbox Extra a Filmbox HD a nejnověji kanál československých filmů Nostalgia. Nedávno se firma ucházela o licenci na kanál pro dospělé Erox, připomíná ČTK. Rada žádosti nevyhověla a vše nasvědčuje tomu, že Help Film bude žádat o licenci v zahraniční (zřejmě v Nizozemí).

redakce





Reklama




Vybrané články