Quantcast

Eurosport testuje na kartách TaT a SkyLink

| Tisk

logo Česká společnost Trade and Technology (TaT) a slovenská Towercom (SkyLink) ve spolupráci s nizozemskou satelitní pay-tv platformou Canal Digitaal Satelliet zahájila zkušební kryptovací vysílání panevropského sportovního kanálu Eurosport. Program pro zákazníky TT Karet a SkyLink se vysílá tentokrát ze satelitů Astra, pozice 19,2°E.

"Jedná se o technické testy," uvedl pro web parabola.cz Jaromír Glisník, výkonný ředitel společnost Trade and Technology a dodává: "o dalším postupu budeme informovat v průběhu příštího týdne." A připomněl, že společnosti nadále zvažují i zařazení kanálu Eurosportu 2: "Pokud k němu přistoupíme, nebude to ve stejném termínu jako Eurosport, ale později," uvedl v nedávném rozhovoru parabola.cz J. Glisník.

Program Eurosport je a bude dostupný pro zákazníky, kteří si objednají placený balíček Multi. Na kartách SkyLinku bude na modrých kartách - CAID 0D70, pro karty TT se používá CAID 0D03. Cílem testů Eurosportu je otestovat simulcrypt a celou stávající konfiguraci systému kódování. Pokud vše proběhne bez větších problémů, bude Eurosport z 19,2°E trvale dostupný pro zákazníky TaT a SkyLink.

parametry příjmu Eurosportu v češtině na kartách TaT a SkyLink:
satelit: Astra 1H (19,2°E)
kmitočet: 12,344 GHz
polarizace: horizontální
SR: 27500
FEC: 3/4


service ID: 2025
video PID: 517
audio PID: 114 (česky), 113 (anglicky); 112 (holandsky), 115 (maďarsky)
kódování: Irdeto 2 + Mediaguard 2 + Nagravision 3 + CryptoWorks

Tentýž signál stanice Eurosport s českým komentářem na 19,2°E využívá i satelitní pay-tv platforma UPC Direct, která již dříve s Canal Digitaal zahájila spolupráci ve věci výměny programů. Konkurenční distributor karet, společnost Gital, program Eurosport nabízí prostřednictvím společnosti Media Vision na satelitu Astra 1E (23,5°E), na kmit. 11,876 GHz, pol. H, SR 27500, FEC 3/4. Tedy ze stejné orbitální pozice, kde se vysílají i všechny ostatní programy pro karty Gital.

Zákazníci TaT a SkyLink musejí být pro příjem českého Eurosportu náležitě vybaveni - buď duo LNB, natáčecím zařízením, příp. další parabolou.

Martin Vyleťal





Reklama




Vybrané články