Quantcast

Z1 přechází v době olympiády na kódování satelitního vysílání

| Tisk

logo Zpravodajská televize Z1 požádala svého prowidera satelitního šíření signálu o kódování vysílání v době konání Letních olympijských her 2008 v Pekingu. Televize tak postupuje na základě pravidel, jež umožňují vysílat záběry této sportovní události pouze na území České republiky.

Diváky zpravodajské televize Z1, kteří signál stanice přijímají prostřednictvím satelitu a nemají dekódovací kartu, čeká blokování vysílání. „Pečlivě jsme zvažovali, zda nabídnout našim divákům záběry z olympiády nebo je o ně ochudit. V zájmu většiny diváků jsme se rozhodli této události věnovat a informace jim přinášet. Práva na záběry z olympiády máme zakoupena jako sublicenci od České televize a jsou určena výhradně pro území naší republiky. Jinak než blokováním vysílání to nelze technicky zajistit. Uživatelům satelitu, kteří nemají dekódovací karty crypto works na CS link tak bude naše vysílání, v době konání LOH v Pekingu zašifrováno,“ vysvětluje Vít Novotný, výrobně-technický ředitel Z1.

Kódování satelitního vysílání Z1 začne v pátek 8. 8. po 12 hodině a skončí v pondělí 25. 8. o půlnoci. Omezeno bude také sledování streamového vysílání na internetových stránkách Z1, které bude přístupné pouze z českých IP adres.



Program Z1 je dostupný na kartách obou českých distributorů - společností Gital a Trade and Technology. Program mohou přijímat i uživatelé karet SkyLink. K programu jsou tak připojeny všechny CAID - 0D03 (Trade and Technology), 0D70 (SkyLink), 0D0F (Gital).

Zpravodajsko-publicistická Z1 zahájila vysílání 1.6.2008. Program ze vysílá ze satelitu Astra 1E (23,5°E), na kmitočtu 11,992 GHz, polarizace horizontální, SR 27500, FEC 3/4, DVB-S.

redakce





Reklama




Vybrané články