Quantcast

Galaxie sport se přejmenuje na Nova sport 4.10.2008

| Tisk

logo Placený kabelový a satelitní sportovní kanál Galaxie sport se k 4. říjnu přejmenuje na Nova sport. Součástí změn je i zcela nová grafická podoba stanice, nový design vysílacího studia i nová hudba stanice Nova sport. Informovali o tom zástupci nastupující Nova sport na dnešní tiskové konferenci, kde byly představeny všechny novinky a chystané změny.

logo Nova sport bude i nadále nabízet svým divákům stovky hodin přímých přenosů z nejkvalitnějších soutěží z celého světa a vysílat velké množství doprovodných magazínů pokrývajících svým zaměřeném široké spektrum sportů.

"Vedle tradičních pilířů programového schématu jako jsou přímé přenosy ze soutěží NHL, Premier League, NBA, ATP Masters, MLB a NFL se na obrazovkách objeví prestižní anglický fotbalový pohár FA CUP," říká Marek Kindernay, ředitel kanálu Nova sport a dodává "Fotbaloví fanoušci se mohou těšit na 60 přímých přenosů ročně včetně Superpoháru. Pořádnou dávku anglického fotbalu završí i přímé přenosy zápasů anglické fotbalové reprezentace. Novinkou ve vysílání Nova sportu budou i pravidelné sobotní přímé přenosy z francouzské fotbalové Ligue 1. Každý čtvrtek budou moci diváci Nova sportu sledovat fotbalová utkání španělského velkoklubu FC Barcelona z letošního ročníku Champions League nebo Primera División."

logo "Samozřejmě nebudou chybět další oblíbené pořady, jako jsou přímé přenosy kvalifikace a tréninků Formule 1, přímé přenosy MS v motokrosu, švédské plochodrážní Elite Serie, kompletní seriál zámořské formulové série Indy Car Series, nový ročník LeMans Series, kompletní seriál prestižních turnajů ATP Masters včetně Turnaje mistrů, 12 vybraných golfových turnajů PGA Tour a Euro PGA, přímé přenosy z evropského šampionátu beachvolejbalu, basketbalové WNBA, ze světového boxu a další," přibližuje Marek Kindernay.

Nova sport bude připravovat i sportovní zpravodajství SPORT EXPRES a hlavní večerní moderovanou relaci Sport 21, kde se představí čtveřice nových sportovních moderátorek.

Program Nova sport (dnešní Galaxie sport) odstartoval 1. dubna 2002 a postupně si vybudoval pevnou pozici mezi českými a slovenskými tématickými televizními kanály. Na jaře letošního roku začala Galaxie sport vysíat z nových prostor new centra TV Nova v Praze na Barrandově. Podstatně se tím zlepšila technická kvalita obrazu a v blízké budoucnosti umožní tento program vysílat v HD formátu.



Galaxie sport se pod novým názvem představí 4.10.2008 a v šikoroúhlém obrazovém formátu 16:9 v době konání zápasů NHL v Praze. Obě utkání bude Nova sport vysílat v přímém přenosu 4. a 5.10.2008 v 17:45 hodin. V roce 2009 je naplánován přechod Nova sport na vysílání v HD kvalitě.

Nova sport je jedním z kanálů vlastníka celoplošné TV Nova, společnosti CME (Central European Media Enterprises). Na konci loňského roku spustil seriálový a filmový kanál Nova Cinema. Program Nova sport se vysílá v kabelových, IPTV a satelitních sítích CS LINK, Digi TV a UPC Direct. Kanál si abonuje celkem 1 560 000 českých a slovenských domácností, což znamená, že program může sledovat více než 4 miliony diváků.

redakce





Reklama




Vybrané články