Quantcast

Rada udělila licenci dalšímu kanálu SPI - Filmbox Family

| Tisk

logo Filmová a distribuční společnost SPI International může spustit další filmový kanál Filmbox - pod názvem Filmbox Family. Rozhodla o tom Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) na svém posledním 16. zasedání, které se konalo ve dnech 9.9. a 10.9.2008.

Český regulátor udělil společnosti HELP FILM, s.r.o., licenci k provozování televizního vysílání šířeného prostřednictvím družice na program SPI pod názvem FILMBOX FAMILY TV s časovým rozsahem vysílání od 6:00 do 24:00 hodin pro země Česká republika, Slovensko, Maďarsko, Polsko, Srbsko, Chorvatsko, Černá Hora, Slovinsko, Rumunsko, Bulharsko. Satelitní licence platí 12 let.

Filmbox Family rozšíří rodinu filmových kanálů pod značkou Filmbox. SPI již pod tímto názvem provozuje stanice Filmbox, Filmbox Extra, Filmbox HD a nejnověji přibude Filmbox Family. Nově licencovaný kanál, jak již název napovídá, bude vysílat výhradně filmy pro celou rodinu. Rodiče se nebudou muset bát nechat děti u televizní obrazovky a programu Filmbox Family.



Panují nejasnosti pro které země bude vůbec stanice Filmbox Family vysílat. Již 6.9.2008 zahájila stanice vysílání v Polsku prostřednictvím placené televize N (Televize Nové Generace) na družici Hot Bird 7A (13°E), na kmitočtu 11,258 GHz, polarizace horizontální, SR 27500, FEC 2/3, DVB-S2 v kompresním formátu MPEG-4 v systému podmíněného přístupu Conax. Zástupci SPI nedokázali serveru parabola.cz na otázku pro které regiony budou skutečně vysílat odpovědět. Praxí ale bývá registrovat kanál na více zemí. V případě expanze kanálu nemusí provozovatel si zajišťovat dodatečný souhlas regulátora ohladně územního rozšíření.

SPI International prostřednictvím eseróčka HELP FILM registruje všechny své programy u české RRTV jako na běžícím páse. Nedávno získala licenci pro hudební televizi pro mladé Revolution TV a pro starší Nostalgia Musica TV. Neúspěšně u české Rady pochodila v případě žádosti o udělení satelitní licence na erotický program EROX. Rada žádosti nevyhověla a SPI se zřejmě bude pokoušet získat licenci v jiné zemi (zřejmě v Nizozemí).

Martin Vyleťal





Reklama




Vybrané články