Quantcast

bebe tv vstupuje do mobilů

| Tisk

logo Dětský kanál bebe TV vstupuje do další éry vysílání. Jako první kanál pro nejmenší diváky v Evropě je připraven distribuovat svoje vysílání i prostřednictvím mobilních telefonů. Službu pod názvem bebe tv Mobile bude provozovatel zajišťovat ve spolupráci s norskou spoločností rubberduck media lab.

Firma rubberduck media lab bude pro televizi bebe tv Mobile připravovat vysílání, konvertovat a adaptovat programy pro potřeby mobilní televize, manažovat wap stránku a billing.

bebe tv Mobile se bude ucházet o přízeň mobilních operátorů, služeb mobilní televize a samotných zákazníků. Kanál bebe tv Mobile bude vysílat 24 hodiny denně 7 dní v týdnu.

Za kanálem bebe tv stojí bratislavská společnost Mega Max Media s.r.o., která se zaměřuje na produkci a distribuci tématických programových služeb. V současné době vysílá program bebe TV, který se vysílá na Slovensku, v Česku, Maďarsku, Polsku, Rumunsku, Bulharsku, Srbsku, Chorvatsku, Kosovu, Černé Hoře, Maltě, Kypru, Litvě, Nizozemí, Belgii a Lucemburku.



Program bebe tv se vysílá v řadě kabelových sítí v České republice a na Slovensku. Stanice je i součástí nabídky satelitní placené televize UPC Direct na satelitu Astra (19,2°E) v základní programové nabídce Rodina, na kmit. 10,920 GHz, pol. H, SR 22000, FEC 5/6, DVB-S v systému CryptoWorks a Nagravision 3. V rámci simulcryptu je stanice dostupná i pro zákazníky nizozemské platformy Canal Digitaal. bebe tv vysílá také volbě v rámci promo kanálu Focus Sat na družici Thor 3 (0,8°W), takže program mohou přijímat i majitelé FTA kompletů a abonenti konkurenční platformy Digi TV.

Společnost Mega Max Media získala před týdnem satelitní licenci pro další kanál - bebe tv HD. Program ve vysokém rozlišení odstartuje začátkem příštího měsíce. Stanice bude vysílat 14 hodin programu denně od 6:00 do 20:00 hodin a využívat stejnou knihovnu jako bebe tv. Satelitní distribuci signálu zajistí maďarská pay-tv platforma Hello HD na družici Eurobird 9 (9°E). Signál bude kódován systémem Conax.

Martin Vyleťal





Reklama




Vybrané články