Quantcast

Markíza již požádala o licenci pro druhý kanál

| Tisk

logo Slovenská komerční jednička TV Markíza již požádala o udělení televizní licence pro svůj druhý kanál. Ten byl měl odstartovat již začátkem roku 2009.

Slovenský regulátor médií Rada pro vysílání a retransmisi (RVR) se bude požadavkem provozovatele TV Markíza zabývat na svém nejbližším zasedání - 2. prosince 2008. Informaci přinesl portál Mediálne.sk, kterému informaci potvrdil ředitel kanceláře Ľuboš Kukliš. Licenční rada zaregistrovala požadavek Markízy na nový kanál 16.10.2008.

Podle mediálne.sk by měl nový program Makrkízy odstartovat již začátkem příštího roku - během prvního kvartálu 2009. Druhý kanál Markízy musí zahájit vysílání do 12 měsíců. Pokud licenci získá začátkem prosince 2008, musí nejpozději odstartovat v prosinci 2009. Vedle přesného termínu spuštění není ještě jasné, jak se bude nová stanice jmenovat. V úvahu přicházejí názvy jako Diva, Doma, Lejdy či Angelika, které si provozovatel u Úřadu průmyslového vlastnictví zaregistroval v minulých měsících. Názvy nasvědčují tomu, že půjde o stanici určenou ženám.



Po TV Markíza bude druhý kanál této stanice zároveň teprve druhým slovenským programem vlastníka Central European Media Enterprises. Společnost CME je aktivní více v České republice, kde již vedle celoplošné plnoformátové stanice TV Nova provozuje filmový a seriálový kanál Nova Cinema, dále placený sportovní kanál Nova Sport (dříve Galaxie sport) a během roku 2009 odstartuje novácké MTV v českém jazyce, které bude šířeno také na Slovensku - podobně jako Nova sport.

Konkurent Markízy televize JOJ v rámci multikanálové strategie spustila svůj druhý kanál JOJ Plus 5.10.2008. Obsah je cílen na nediváky standardní JOJky. Vedle starších filmů a seriálů vysílá české a československé seriály a filmy.

redakce





Reklama




Vybrané články