Quantcast

Nova Cinema od 15.12.2008 v DVB-T

| Tisk

logo Seriálový a filmový kanál Nova Cinema bude od poloviny tohoto měsíce dostupný v rámci digitální pozemní sítě (DVB-T) společnosti České Radiokomunikace (ČRa) v multiplexu 2. Program je zatím šířen prostřednictvím kabelových, satelitních a IPTV operátorů. Informaci přinesl DigiWeb.cz.

Od poloviny prosince bude signál stanice přístupný pro 51 procent domácností s příjmem DVB-T. Do dokončení přechodu na digitální zemské TV vysílání se pokrytí zvýší až na 95 procent.

"Ačkoliv jsme anoncovali, že bychom druhý digitální kanál rádi spustili v příštím roce, rozhodli jsme se teď jinak. Chceme našim divákům udělat před Vánoci radost a Novu Cinemu pošleme do digitálního vysílání už v pondělí 15. prosince," řekl Hospodářským novinám v exkluzivním rozhovoru generální ředitel Petr Dvořák. Nova Cinema odstartuje v multiplexu 2 zhruba 4 týdny před startem nové české plnoformátové televize Barrandov, která bude šířena ve stejném multiplexu spolu s TV Nova a Prima TV. V budoucnu se DVB-T paket rozšíří o druhý program Prima TV.

Nova Cinema není odpadkovým kanálem Novy. Dvořák HN uvedl, že již nyní televize nakupuje nové pořady, které se prvně objeví právě na kanálu Nova Cinema. Šéf Novy neočekává, že bude Nova Cinema konkurovat hlavnímu programu TV Nova. "Spíš čekám, že se nám podaří oslovit lidi, kteří teď Novu nesledují, protože jim třeba přijde moc ženská, moc seriálová, moc romantická. Nabídneme něco navíc. Pokud se divák v úterý a ve čtvrtek nedívá na Ordinaci v růžové zahradě, nebude muset přepínat ke konkurenci. Naladí Novu Cinemu a tam si vybere film, který bude v tu dobu zaměřený výrazněji na mužské publikum nebo na trochu jinou cílovou skupinu," doplnil pro HN Dvořák.

Stanice Nova Cinema odstartovala 1. prosince 2007 prostřednictvím satelitu, kabelu a IPTV a stala se po Nova sport (dříve Galaxie sport) v pořadí třetím kanálem pod značkou Novy. V příštím roce provozovatel hodlá spustit českou verzi hudební a lifestylové televize MTV. V tomto týdnu Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) udělila provozovateli kompenzační digitální licenci na program Nova Cinema.

Multiplex 2 s programy TV Nova, Prima TV, Nova Cinema (od 15.12.) a TV Barrandov (od 11.1.2009):
Brno - Barvičova, Brno - Hády ... K40
Praha - Cukrák, Praha - Žižkov ... K41


Pzeň - Krašov, Domažlice - Vraní Vrch ... K48
Ústí nad Labem - Buková Hora, Chomutov - Jedlová Hora ... K58
Ostrava - Hladnov ... K39

redakce





Reklama




Vybrané články