Quantcast

TV Barrandov startuje na satelitu, DVB-T, kabelu a IPTV

| Tisk

logo Den plný jedniček - tak lze označit první vysílací den nové české plnoformátové televize Barrandov. Dnes 11. ledna 2009 jednu minutu po jedenácté hodině dopolední vstupuje na český televizní trh další neplacená stanice v Česku - TV Barrandov. Během nedělního dopoledne a odpoledne se během téměř devítihodinového maratónu představí svým divákům pořadem Rozsvítí se Vám - diváky provede zázemím televize a poodhalí zákulisí, představí nové tváře TV obrazovky a pořady, na které se mohou diváci těšit (pořadem budou provázet Zuzana Bubílková s Milošem Knorem). Hlavní večerní pořad netradičně startuje až 15 minut po dvacáté hodině zábavným pořadem Karneval na Barrandově.

TV Barrandov hodlá oslovit zejména třicátníky (tzv. Husákovy děti) ve velkých městech. Divákům nabídne pořady vlastní tvorby - např. skečový Koko TV, sitcom Ivana Mládka Cyranův ostrov, politickou satiru Zuzany Bubílkové, která se po sporech s ČT opět vrací na televizní obrazovky tentokrát komerční televize, talk show Jana Saudka, amatérské video Ukaž se, podvečerní zpravodajskou relaci 90 minut či předpověď počasí Jak bude, dále akvizice jako filmy a seriály různých žánrů od romantických po krimi.

Podle dřívějších informací provozovatel TV Barrandov očekává, že v první roce vysílání dosáhne 2 až 3 procenta podílu na televizním trhu. Postupně chce svoji pozici na českém trhu upevnit. TV Barrandov vysílá ze sídla označované jako Palác zábavy z pražského Barrandova.

Televize Barrandov získala tzv. digitální licenci (licenci pro nastupující digitální terestrické vysílání) v dubnu 2006 po 1,5 roce dlouhém probíhajícím licenčním řízení. TV Barrandov získala digitální licenci spolu s TV Óčko, Z1, TV Pohoda, Febio TV a RTA. Neúspěšní žadatelé TV Nova a Prima TV se obrátili na soud a licenční řízení zrušil. Digitální licenci původní šestici držitelů vrátila až tzv. diginovela, která začala platit začátkem letošního roku. Z šestice televizí již vysílá Z1 i TV Óčko (ta doposud byla dostupná prostřednictvím kabelových a satelitních sítí). Z1 i TV Barrandov vysílají s komprenzační licencí, Óčko zatím na základě registrace převzatého vysílání.

Většinovým vlastníkem TV Barrandov je třinecká společnost Moravia Steel podnikatele Tomáše Chrenka.

kde lze naladit TV Barrandov:

K příjmu programu TV Barrandov vedou čtyři cesty:

1, prostřednictvím satelitů Astra v rámci paketů CS Link (karty Gital) a Skylink (karty Skylink, TT Karty a karty TRADE and TECHNOLOGY) a placené televize UPC Direct.

technické parametry:
CS Link (Gital) + Skylink - Astra 1E (23,5 st. východně), kmitočet 11,797 GHz, polarizace horizontální, SR 27500, FEC 3/4, CA CryptoWorks. Program by měl být automaticky dostupný všem divákům v České republice.

UPC Direct - Astra 1G (19,2 st. východně), kmitočet 12,382 GHz, polarizace horizontální, SR 27500, FEC 3/4, CA CryptoWorks + Nagravision 3

2, digitální pozemní vysílání (DVB-T) prostřednictvím set top boxů či televizorů s digitálním tunerem. Signál nové TV Barrandov je dostupný zhruba na polovině území České republiky. Pokrytí se bude v následujících měsících postupně rozšiřovat zapínáním nových digitálních vysílačů.

Brno - město (Barvičova) ... K40 (výkon 10 kW, vertikální polarizace)
Brno - Hády ... K40 (výkon 10 kW, horizontální polarizace)
Praha - Cukrák ... K41 (100 kW, horizontální pol.)
Praha - město (Žižkov) ... K41 (32 kW, vertikální pol.)
Plzeň - Krašov ... K48 (100 kW, hor. pol.)
Domažlice (Vraní vrch) ... K48 (10 kW, hor. pol.)


Ústí nad Labem (Buková hora) ... K58 (100 kW, hor. pol.)
Ostrava - Slezská Ostrava ... K39 (10 kW, hor. pol. - dočasný kmitočet)

3, kabelové sítě
Stanice TV Barrandov najdou zákazníci i v nabídkách kabelových operátorů - UPC, FCA TV, KK Cable, Moravia TV, Moravianet, Nej TV a další.

4, IPTV
Program do své IPTV nabídky (televize přes internetový protokol) zařadily mj. společnosti Telefónica O2 TV, Mattes AD (802.TV). Ve všech platformách a sítích bude TV Barrandov dostupná v SD rozlišení. V síti Mattes AD také v HD kvalitě. Kanál TV Barrandov v HD plánuje do své kabelové sítě zařadit i největší operátor UPC Česká republika.

redakce





Reklama




Vybrané články