Quantcast

TV Doma - název druhého programu Markízy

| Tisk

logo Druhý program slovenské komerční jedničky TV Markíza se bude jmenovat TV Doma. Slovenský regulátor médií Rada pro vysílání a retransmisi (RVR), obdoba české Rady pro rozhlasové a televizní vysílání, na svém posledním zasedání, které se konalo 16. prosince 2008, udělil licenci na celoplošné digitální vysílání televizní programové služby pod názvem TV Doma. O licenci požádala společnost Markíza Slovakia, s.r.o.

Ze široké škály zaregistrovaných názvů si TV Markíza zvolila pro novou stanici název TV Doma. Stanice se mohla jmenovat i Telka, Lady, Klub, Dona, Moja či Angelika, připomíná portál mediálne.sk. Podle webu má provozovatel čas na spuštění nově licencovaného digitálního programu až dva roky.

TV Doma se stane součástí multikanálové strategie vlastníka TV Markíza, bermudské společnosti CME. Vedle ryze slovenských programů na tamním trhu působí z portfolia CME i český placený kabelový a satelitní kanál Nova sport. V první polovině příštího roku se nabídka rozšíří o hudební a lifestylovou stanici MTV v české verzi.



Markíza se pro nový kanál TV Doma nechala inspirovat v Rumunsku, kde vysílací skupika PRO TV provozuje stanici pod názvem Acasa TV, což v překladu znamená TV Doma.

TV JOJ, přímý konkurent Markízy, spustil první digitální kanál začátkem října letošního roku. Program JOJ Plus je určen zejména nedivákům hlavního kanálu JOJ. Vedle starších českých a československých seriálů a filmů se v programu objevují i zahraniční seriály a filmy staršího i novějšího data. JOJ Plus je šířena kabelovými operátory a také satelitními platformami Skylink a Digi TV.

redakce





Reklama




Vybrané články