Quantcast

Platforma DV startuje 1. února

| Tisk

logo Provozovatel ruské digitální satelitní placené televize ve vysokém rozlišení (HDTV) Platforma HD spustí začátkem února letošního roku nový programový balíček pod názvem Platforma DV. Ten nabídne stanice ve standardním rozlišení (SD).

Společnost Eutelsat Communications uzavřela se ruským operátorem placené televize National Satellite Company kontrakt na provoz nové programové služby pod názvem Platforma DV. Programový balíček bude obsahovat 20 stanic ve standardním rozlišení. Platforma DV zahájí provoz 1. února 2009 přes druhý transpondér, který si pronajala National Satellite Company na družici Eurobird 9 francouzského satelitního operátora Eutelsat. Signál pokryje nejenom celou Evropu ale i zejména evropskou část Ruska pro kterou se bude nabídka vysílat.

Platforma DV je balíček 20 SD kanálů, který pokrývá přední ruské kanály různých žánrů - sport, hudbu, filmy, zpravodajství a životní styl: Rossija, Sport, Vesti, Kultura, Bibigon, Pervyj, Pjatyj, NTV, TNT, STS, Ren TV, Muz TV, Zoo TV, Kinopokaz, Teleputesestvija, Tonus TV, Avto Plus, Kuchnja TV, Komedija TV a 365 Days.

logo Nový paket bude zákazníkům dostupný formou DTH (direct to home) prostřednictvím parabol o průměru 60 až 90 cm v západní části Ruska. Předplatné paketu Platforma DV bylo stanoveno na částku 900 rublů (20 euro) ročně.

Satelitní diváci, kteří mají zájem o nabídku Platforma DV a Platforma HD (SD+HD), zaplatí 4200 rublů (93 euro) ročně. Samotné HD kanály Platforma HD pořídí divák za 3600 rublů (80 euro) ročně). Balík s high-defintion programy Platforma HD aktuálně obsahuje pět stanic v HD kvalitě - Kinopokaz HD, Eurosport, National Geographic Channel, HD Life a MTVN HD. Nabídka se vysílá na družici Eurobird 9 (9°E), na kmitočtu 11,958 GHz, pol. V, SR 26400, FEC 2/3, DVB-S2/8PSK.



Platforma HD a DV používá systém podmíněného přístupu DRE-Crypt. Pro příjem provozovatel doporučuje přijímače Humax HDCI-2000 a General Satellite HD-9000. Oba umožňují příjem multiplexů v DVB-S2 a stanic v SD i HD rozlišení.

SD služba Platforma DV startuje v době, kdy na ruském trhu vzniká další satelitní placená televize pod názvem Raduga TV (satelit ABS 1, 75°E, kódování Irdeto 2).

Martin Vyleťal





Reklama




Vybrané články