Quantcast

Na český trh vstupuje nová placená televize Spray TV

| Tisk

logo Na českém trhu bude již brzy působit nová pay-tv pod názvem Spray TV. V nabídce bude mít SD stanice ve vynikající technické kvalitě a dále stanice ve vysokém rozlišení (HDTV). Za projektem nově vznikající platformy stojí společnost SELF servis s.r.o., provozovatel služeb Moravianet.cz. Ostrý start služby Spray TV je naplánován na začátek března 2009.

Kde a jak služba Spray TV bude vysílat

Služba Spray TV bude pracovat v pásmu DVB-MT (dříve se toto pásmo označovalo jako MMDS) ve frekvenčním pásmu 2,252 až 2,3 GHz. Za straně diváka bude nutná speciální televizní anténa, která bude konvertovat přijímané signály do UHF pásma. Tyto signály pak zpracuje klasický set top box pro příjem DVB-T (standard digitální pozemní televize), kde jsou pak přijímány jako DVB-T multiplexy.

Pokrytí Spray TV

Signálem placené televize Spray TV bude v první fázi pokryto několik lokalit v České republice - Praha, Brno, Ostrava, Plzeň, Jihlava, Hodonín a Olomouc. Jde tedy o místa, kde je s DVB-T set top boxem možné přijímat klasické DVB-T ale i oblasti, které DVB-T pokryty doposud nejsou (Spray TV tyto lokality dokryje neplacenými kanály ve vlastní platformě).

Programová nabídka a ceny Spray TV

Spray TV jako placená služba nabídne zákazníkům tři balíčky programů, které jsou pojmenovány jako Základní, Rozšířená a HBO.

V Základní SD nabídce jsou obsaženy všechny programy, které jsou dostupné v DVB-T (ČT1, ČT2, ČT4, ČT24, Nova, Nova Cinema, Prima, TV Barrandov, Z1, Óčko, Public TV) a dále stanice CS Film / CS mini, Minimax/Animax, Viasat Explorer / Spice, Discovery Channel, National Geographic Channel, The History Channel, Jetix, Film+, AXN, TV Noe, Eurosport, Sport 5, MGM, Fishing and Hunting Channel. Kanály v základní nabídce se mohou pochlubit vysokou technickou kvalitou přenášených programů s datovými toky vyššími než 4 Mbit/s! V takové kvalitě nejsou dostupné tyto TV programy na žádné satelitní DTH platformě působících na území České republiky (dokonce nejsou v takové kvalitě ani na svých distribučních satelitech). SELF servis si zajišťuje distribuci většiny programů po optických sítích, proto ta kvalita, která se nedá s žádným operátorem srovnávat. Konečně přichází kvalitní TV příjem stanic.

V Rozšířené nabídce budou dostupné dva HDTV programy (stanice ve vysokém rozlišení) - Eurosport HD a The History Channel HD. Třetí balíček pod názvem HBO obsahuje stanici HBO HD. Rozšířený balíček a HBO je možné přiobjednat jen k základní nabídce, která bude nabízena za 200,-Kč měsíčně.

Ceny poskytovaných služeb
Základní nabídka ... 200,-Kč měsíčně


Rozšířená ... 150,-Kč měsíčně (možné přiobjednat k základní nabídce)
HBO HD ... 200,-Kč měsíčně (možné přiobjednat k základní nabídce)

Spray TV bude používat systém podmíněného přístupu Conax, takže pro příjem bude nutný DVB-T set top box s integrovaným či externím modulem systému Conax, eventuálně moderní televizor, který obsahuje slot na přístupové moduly (CAM).

Pro příjem Spray TV jsou doporučeny dva modely přijímačů - pro HD a SD příjem Arion AT - 2410 VHD a pro stanice ve standardním rozlišení HANDAN VT-3100 MPZB.

Službu Spray TV bude možné objednat u autorizovaných prodejců Spray TV (prodejní místa a montážní firmy).

Martin Vyleťal





Reklama




Vybrané články