Quantcast

Prima Cool začala testovat v paketu CS Link

| Tisk

logo Na satelitu se již objevilo testovací vysílání Prima Cool, druhého programu české komerční stanice Prima TV. Program se vysílá prostřednictvím satelitní platformy CS Link na družici Astra 1G. Prima Cool využila služeb společnosti Bohemia Connect, která pro paket CS Link provozuje transpondér na satelitu Astra 1G. Testovací vysílání Prima Cool divák naladí na kmitočtu 11,876 GHz, pol. H, SR 27500, FEC 3/4, DVB-S.

Program s identifikací Prima COOL obsahuje zatím jen test kartu, která je známá z digitálního pozemního vysílání (DVB-T). Během několika dní začne televize vysílat promo smyčku, která představí nově vznikající stanici. Ostrý start Prima COOL je naplánován na 1.4.2009.

Technické parametry Prima Cool:

logo satelit: Astra 1G (23,5°E)
kmitočet: 11,876 GHz
polarizace: horizontální
SR: 27500
FEC: 3/4
norma: DVB-S
service ID 13112
video PID 3008
audio PID 3009
kódovací systém: CryptoWorks
přístupové karty: Gital/CS Link, Skylink


rozsah území: Česká republika
umístění: základní neplacená nabídka

Program Prima Cool bude šířen jako neplacený kanál a bude dostupný divákům s přístupovou kartou registrovanou na území České republiky.

Dnes dopoledne byly také zprovozněny internetové stránky Prima Cool - www.cool-tv.cz.

Prima Cool se zaměří na zábavu, adrenalin a kult. Vysílání bude určeno především pro muže ve věku od 20 do 40 let. Divákům nabídne animovanou Futuramu od tvůrců The Simpsons, komediální žánr jako The Big Bang Theory a Chuck, Brainiac, Top Gear a také řadu dalších relací, které budou poprvé odvysílány v České republice.

redakce





Reklama




Vybrané články