Quantcast

Astra2Connect míří do České republiky a na Slovensko

| Tisk

logo Lucemburský satelitní operátor SES Astra podepsal další kontrakt ohledně prodeje obousměrného satelitního širokopásmového internetu Astra2Connect s televizním a telekomunikačním operátorem Towercom v České republice a na Slovensku. Kontrakt pro Astru znamená významné marketingové a prodejní rozšířené Astra2Connect ve střední a východní Evropě.

Astra2Connect je ideálním řešením pro širokopásmové připojení domácností v oblastech bez nebo s nedostatečnou pozemní infrastrukturou broadbandového přístupu. Technologie nabízí vysoce spolehlivé a obousměrný rychlý internet včetně možnosti internetového telefonování v rámci poplatku za službu. Zákazník potřebuje satelitní modem a satelitní anténu - součástí je samoinstalační balíček.

Služba Astra2Connect odstartovala začátkem roku 2007 a je nyní dostupná ve 12 zemích napříč Evropou. Astra2Connect je prodávána prostřednictvím velkoobchodníků a poskytovatelů internetových služeb.

"Naše distribuční smlouva s Towercom je dalším krokem pro rozšíření služby ASTRA2Connect ve střední a východní Evropě," řekl Norbert Willems, výkonný ředitel společnosti ASTRA Broadband Services. "Přístup k širokopásmovému internetu je základním předpokladem pro ekonomický a sociální růst a střední a východní Evropa je regionem s dynamickým hospodářským rozvojem. Bohužel, stále existuje mnoho oblastí s nízkou penetrací DSL nebo vůbec žádnou. Jsme velmi hrdí na to, že se ASTRA2Connect můžeme nyní nabídnout rychlé a přijatelné ceny řešení pro ty české a slovenské domácností bez přístupu k pozemnímu rychlému internetu."



Towercom sídlí v Bratislavě a poskytuje služby pro TV vysílatele, mobilní a fixní služby, státní úřady a další. Towercom ve spolupráci s TradeTec nabízí digitální satelitní platformu Skylink přes satelit Astra na pozici 23,5°E a v současné době má aktivních více než 600 tisíc přístupových karet v České republice a na Slovensku.

Obousměrný internet ze satelitu nabízí na českém trhu již několik firem. Více zájemce najdete v sekci Satelitní internet.

redakce





Reklama




Vybrané články