Quantcast

Prima Klub vrátila satelitní licenci

| Tisk

logo Provozovatel FTV Prima, spol. s.r.o. vrátil licenci k provozování televizního programu Prima Klub prostřednictvím kabelových sítí a satelitu. Vyplývá to z posledního 9. zasedání Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV).

Satelitní a kabelová licence pro program Prima Klub na základě požadavku vysílatele zanikla 12. května 2009. Český regulátor dále FTV Prima vyhověl se změnou skutečností uvedených v žádosti o licenci pro program Prima Klub šířeného prostřednictvím terestrických vysílačů v DVB-T dle požadavku. Změny platí do 31. prosince 2011 a Prima Klub se svým původním projektem odstartuje až začátkem roku 2012. Tedy v době, kdy bude v Česku dokončen přechod na digitální zemské vysílání.

Prima Klub pod svým názvem zatím vysílat nebude a původně plánovaný program bude šířen pod názvem R1 v dopoledních hodinách na programové pozici Prima COOL v rámci DVB-T multiplexu 2, který spravuje společnost České Radiokomunikace (ČRa). Televize R1 bude vysílat pořady v pracovní dny od 6:00 do 11:00 hodin. Od 6:00 do 8:00 hodiny přinese publicistické a zpravodajské pořady. Ve zbývajícím prostoru od 8:00 do 11:00 hodiny odvysílá dramatickou a zahraniční tvorbu. Ve vysílání nebudou chybět pořady pro ženy. Na vysílání R1 se budou podílet regionální studia sítě R1 - TV Dakr, Genus, TV Lyra, TV Morava a Zak TV.



Prima COOL vysílá zhruba od 12:00 do půlnoci (o sobotách a nedělích startuje již kolem deváté hodiny ráno). Diváci DVB-T uvidí v dopoledních hodinách na pozici Prima COOL další program zaměřený především pro ženy. Na satelitu bude od pondělí do pátku v dopoledních hodinách na pozici Prima COOL monoskop.

Program Prima COOL je spolu s Prima TV a dále programy TV Nova, Nova Cinema a TV Barrandov šířen prostřednictví DVB-T multiplexu 2 společnosti ČRa. Na satelitu je program Prima COOL zatím přítomný jen v satelitní platformě CS Link na satelitu Astra 1G (23,5°E), na kmitočtu 11,876 GHz, polarizace horizontální, SR 27500, FEC 3/4, DVB-S. Program je opatřen systémem podmíněného přístupu CryptoWorks s CAID 0D03, 0D70, 0D0F, takže je program dostupný majitelům karet Skylink (vč. TaT karet) a CS Link (Gital) v rámci příslušného tarifu.

Martin Vyleťal





Reklama




Vybrané články