Quantcast

Sky Deutschland startuje 4.7. V nabídce bude 6 HDTV

| Tisk

logo 4. července 2009 bude významným dnem v dějinách placené televize v Německu a Rakousku. V tento den dojde k rebrandingu pay-tv Premiere na Sky Germany. Vedle zásadní změny názvu dojde k podstatnému obohacení nabídky, představení nových programových balíčků, včetně spuštění nových stanic ve vysokém rozlišení (HDTV).

Sky Deutschland: Narozen 4. července

Čtvrtý červencový den letošního roku z německého a rakouského trhu zmizí značka Premiere, která byla symbolem (především) pro satelitní placenou televizi. Na trhu se objeví značka nová - Sky, která má má za úkol zvýšit zájem o placenou televizi v německy hovořících zemích. Novou značku platformy prosadil Rupert Murdoch, jeden z významných akcionářů Premiere, který již dříve prosadil i kódovací systém NDS Videoguard. Nyní paket Premiere využívá simulcrypt - Betacrypt, Nagravision a NDS Videoguard. Některé programy jsou kryptované i dalšími systémy - CryptoWorks (pro majitele karet ORF) a Conax (pro uživatele karet Technisat / MTV Unlimited). Kódování v systému CryptoWorks bude ukončeno.

Sky Germany představuje pět programových balíčků - Sky Welt (Sky World), Sky HD, Sky Film, Sky Sport a Sky Fußball Bundesliga. Sky Welt přinese nový paket programů se 20 špičkovými kanály, včetně nejlepších dokumentárních kanálů a dětských stanic. Sky HD představuje největší nabídku stanic ve vysokém rozlišení na německém a rakouském trhu. Sky Film je programovým balíčkem s 10 programy, každý z nich nabídne 25 blockbusterů měsíčně v německé TV premiéře, všechny filmy budou v širokoúhlém obrazovém formátu 16:9, zvukem Dolby Digital a řada filmů bude k dispozici i s originálním zvukem. Sky Sport je programovým balíčkem pro sportovní fanoušky. V nabídce nebudou chybět přenosy významných sportovních událostí. Pátým programovým balíčkem bude Sky Fußball Bundesliga - Sky jako oficiálním partnerem fotbalové Bundesligy bude nabízet 24 hodiny denně 7 dní v týdnu vše o populárním sportu, šest zápasů hracího dne bude v HD kvalitě.

Platforma pod novým názvem Sky Deutschland ožije 4. července 2009 o půlnoci.

Sky Welt bude obsahovat programy Sky Krimi, Fox, TNT Serie, Motorvision TV, Spiegel Geschichte, Discovery Channel, National Geographic, National Geographic Wild, Disney Channel, Playhouse Disney, Jetix, Junior, dále History, The Biography Channel, Romance TV, Kinowelt TV, Turner Classic Movies, MTV, ESPN America.

Sky HD přinese kanály ve vysokém rozlišení - Sky Cinema HD, Disney Cinemagic HD, Sky Sport HD, National Geographic HD, History HD a Discovery HD. Stávající nabídka Premiere obsahuje jen dva high-definition TV programy - Premiere HD a Discovery HD. Sky Cinema HD odvysílá měsíčně 25 filmů v německé TV premiéře, rodinnou podívanou slibuje Disney Cinemagic HD, sportovní fanoušky potěší Sky Sport HD s přenosy UEFA Champions League, závody Formule 1, přenosy z golfu, hokeje a dalších významných sportovních podniků. Příznivce dokumentárních stanic potěší programy Discovery HD, National Geographic HD a History HD.

Programový balíček Sky Film přinese 10 filmových kanálů, které přinesou celkově 80 filmů denně, každý měsíc 25 blockbusterů v německé premiéře. V balíčku budou stanice Sky Cinema, Sky Cinema +1, Sky Cinema +24, Sky Action, Sky Comedy, Sky Emotion, Sky Nostalgie, Sky Cinema Hits, MGM a Disney Cinemagic.

Balíček Sky Sport slibuje na dvou kanálech špičkové sportovní přímé přenosy z celého světa, mezinárodní fotbal, závody Formule 1, golf, lední hokej, tenis, wrestling, extrémní sporty. Abonenti Sky Sport mimo jiné uvidí všech 146 západů UEFA Chmpions League.

Sky Fußbal Bundesliga je balíček pro všechny zájemce o německou fotbalovou Bundesligu v Německu a Rakousku. Sky si zajistila vysílací práva až do roku 2012 pro Bundesligu i 2. fotbalovou Bundesligu.

Nejnižší programová nabídka Sky Welt bude stát 16,90 euro měsíčně, nejdražší nabídka (komplet) 59,90 euro měsíčně. K jednotlivým balíčkům a jejich kombinacím si lze abonovat i HD paket, který stojí 10 euro měsíčně u levnějších balíčků, resp. 5 euro měsíčně u kombinovaných balíčků služeb.

Ceník Sky Deutschland

Sky Welt ... 16,90 EUR/měsíčně + 10 EUR HD

Sky Welt + Sky Film ... 32,90 EUR/měsíčně + 10 EUR HD


Sky Welt + Sky Sport ... 32,90 EUR/měsíčně + 10 EUR HD
Sky Welt + Sky Fußball Bundesliga ... 32,90 EUR/měsíčně + 10 EUR HD

Sky Welt + Sky Film + Sky Sport ... 44,90 EUR/měsíčně + 5 EUR HD
Sky Welt + Sky Film + Sky Fußball Bundesliga ... 44,90 EUR/měsíčně + 5 EUR HD
Sky Welt + Sky Sport + Sky Fußball Bundesliga ... 44,90 EUR/měsíčně + 5 EUR HD

Sky Welt + Sky Film + Sky Sport + Sky Fußball Bundesliga ... 54,90 EUR/měsíčně + 5 EUR HD

redakce





Reklama




Vybrané články