Quantcast

Nová televize R1 začala vysílat v DVB-T

| Tisk

logo Provozovatel FTV Prima, spol. s.r.o. dnes zahájil provoz nové komerční televize pod názvem R1. Stanice zahájila vysílání dnes 15.6.2009 v 6:00 hodin ráno. Vysílání obsahuje regionální zpravodajství a pořady pro ženy.

logo Původní projekt se jmenoval Prima KLUB, který měl zahájit vysílání do června letošního roku na satelitu, kabelu a v DVB-T, jako stanice zaměřená především pro ženy. Držitel licence upustil od původně plánovaného projektu Prima KLUB a v omezené míře jej přináší omezenému počtu diváků pod názvem R1. Program je šířen na sdílené programové pozici Prima COOL v multiplexu 2 (paket Českých Radiokomunikací). Ve všední dny ráno a dopoledne je šířen obsah R1, ve zbývajícím čase vysílání Prima COOL. To platí pouze pro DVB-T a kabelové sítě, kteří šíří digitální terestrický signál. Na satelitu je ve všedních dnech dopoledne šířen test Prima COOL. Nový program R1 nemůže být šířen na satelitu - provozovatel vrátil původní licenci na projekt Prima KLUB.

Ranní program R1 od 6:00 do 8:00 hodiny je složen z příspěvků regionálních studií sítě R1 - R1 Genus, R1 Morava, R1 Vysočina, R1 Lyra, R1 Zak a R1 Vřídlo. Ve zbývajícím čase je šířena dramatická a původní tvorba. V současné době se ve vysílání od 9:35 hodiny vysílá úspěšný slovenský denní seriál Panelák, který vyrábí televize JOJ.

logo Zpravodajské relace R1 mohl divák sledovat v regionálních časech na Prima TV (pondělí až pátek 17:40 až 18:00 hodin).

R1 spolu s Prima COOL a dále s programy TV Nova, Nova Cinema, Prima TV a TV Barrandov je šířena prostřednictvím multiplexu 2, který provozuje společnost České Radiokomunikace.

Síť 2 ČRa je šířena prostřednictvím několika vysílačů po celé České republice:
Brno - město (Barvičova), Brno - Hády a Mikulov (Děvín) (K40)
Praha (Cukrák), Praha - město (Žižkov) a Votice (Mezivrata) (K41)
Plzeň (Krašov) a Domažlice (K48)
Ostrava - Slezská Ostrava (K39)


Ústí nad Labem (Buková Hora) a Chomutov (Jedlová hora) (K58)
Cheb (Zelená hora) (K66)

logo Na satelitu je šířena Prima COOL prostřednictvím uplinku platformy CS Link na satelit Astra 1G (23,5°E), na kmitočet 11,876 GHz, pol. H, SR 27500, FEC 3/4, DVB-S. Program je dostupný na kartách CS Link / Gital a Skylink v rámci příslušných tarifů.

Martin Vyleťal





Reklama




Vybrané články