Quantcast

Markíza spustí nový kanál TV Doma na podzim

| Tisk

Slovenská komerční jednička rozšíří svoje televizní aktivity na Slovensku a uvede na trh novou programovou službu pod názvem TV Doma. Půjde o program, který bude určen především ženám. "Spolu s TV Markíza tak bude ďalšou stanicou v skupine CME pôsobiacou na Slovensku. TV Markíza sa bude naďalej profilovať ako plnoformátová televízia pre väčšinového diváka," uvedla Oľga Dúbravská, tisková mluvčí TV Markíza.

TV Doma podle oficiálních informací odstartuje již na začátku podzimu letošního roku. Obsah stanice bude orientovaný na mladé ženy ve věku od 12 do 54 let.

Ide o prvý monotematický kanál formátovo orientovaný na výberové ženské publikum. Očakávame, že televízna stanica Doma sa stane v krátkom čase relevantným médiom v danej cieľovej skupine," říká k novému projektu generální ředitel TV Markíza Václa Mika.

Inspiraci pro název TV Doma našla skupina CME, vlastník TV Markíza, v Rumunsku, kde provozuje stanici Acasa TV, což v překladu znamená TV Doma.



Konkurenční TV JOJ spustila svůj druhý program v říjnu loňského roku. Program pod názvem JOJ PLUS přináší "televizní klasiku" - především starší české, slovenské a zahraniční seriály a filmy. Program svým obsahem tak nekonkuruje hlavnímu programu TV JOJ.

TV Doma bude šířena na satelitu Astra 3A (23,5°E), na kmitočtu 12,565 GHz, polarizace horizontální, SR 27500, FEC 2/3, DVB-S na transpondéru paketu Skylink. Transpondér je nyní zaplněn, kapacitu na něm uvolní tématické stanice TA3 a Ring TV, které dne 26.6.2009 se objeví na jiné frekvenci - 11,797 GHz, pol. H, SR 27500, FEC 3/4, DVB-S. Po cca měsíci trvajícím paralelním vysílání bude šíření TA3 a Ring TV na freq. 12,565 GHz ukončeno a vznikne prostor pro TV Doma.

redakce





Reklama




Vybrané články