Quantcast

UPC Direct CZ se rozšířil o TV Markíza a TA3

| Tisk

logo Česká nabídka satelitní pay-tv platformy UPC Direct (Astra, 19,2°E) byla 1. července 2009 obohacena o slovenské programy TV Markíza a TA3. Programy jsou nyní automaticky dostupné v EPG na set top boxech, které se dodávají k této službě.

Nejsledovaněšjší slovenská komerční TV Markíza je umístěna na 21. programovou pozici a zpravodajsko-publicistická stanice TA3 obsadila následující pozici - 22. Obě programové předvolby doposud nebyly využívané, takže nedošlo k žádnému posunu či přesunu původně šířených programů.

Televize Markíza a TA3 jsou dostupné v základní programové nabídce Rodina, takže jsou dostupné pro všechny abonenty, kteří využívají zapůjčený přijímač od UPC. Majitelé samostatných přístupových karet (včetně pre-paid karet) mají k oběma stanicím přístup od počátku.

Rozšíření nabídky UPC Direct se dočkali také uživatelé set top boxů operátora na Slovensku. Do nabídky byly nečekaně zařazeny dva české programy - nejsledovanější česká komerční TV Nova (programová pozice číslo 9) a filmový a seriálový kanál Nova Cinema (10. pozice v EPG).



Novější modely set top boxů dodávaných k UPC Direct si načtou nový programový rastr zcela automaticky. Pokud problémy s aktualizací programů přetrvávají, je možné uvést přístroj na cca 30 minut do stavu stand-by, případně provést automatické ladění eventuálně uvést přístroj do továrního nastavení.

Provozovatel služby UPC Direct nabídl uživatelům set top boxů první slovenské celoplošné televize již v září loňského roku. Dne 1.9.2008 do EPG přidal stanice TV JOJ a STV1 (Jednotka). Ve stejný den byla slovenská nabídka této platformy rozšířena o české stanice ČT1, ČT2 a TV Prima.

Martin Vyleťal





Reklama




Vybrané články