Quantcast

NASN se představil pod novým názvem ESPN America

| Tisk

Populární sportovní kanál NASN (North American Sports Network) se dnes divákům představil pod novým názvem - ESPN America. Den by vybrán záměrně - právě dnes v noci se totiž koná nejsledovanější sportovní událost roku v Americe - finále National Football League (NFL) - Super Bowl.

ESPN America se tak začleňuje do rodiny kanálů pod značkou ESPN, která je úspěšná zejména v USA. Převzetí kanálu NASN umožnilo provozovateli posílit svoji pozici v celé Evropě, kde se program vysílá prostřednictvím kabelových a satelitních sítí a IPTV platforem. Program je v ČR a na Slovensku ze satelitu dostupný prostřednictvím platformy UPC Direct.

logo Obsah ESPN America se nemění. Kanál bude i nadále přinášet nejlepší sportovní události ze severní Ameriky, včetně přenosů NHL, MLB, NFL a NCAA po celých 24 hodiny denně 7 dní v týdnu. Stanice odvysílá až tisíc hodin sportovních přenosů ročně z amerických top lig - z toho více než 500 hodin v přímém přenosu. Všechny přenosy se budou i nadále vysílat s originálním komentářem, takže diváci mají jednu z dalších možností, jak sledovat vysílání v americké angličtině.

technické parametry ESPN America pro UPC Direct:

satelit: Astra 1H (19,2°E)
kmitočet: 12,663 GHz
polarizace: horizontální
SR: 22000
FEC: 5/6


norma: DVB-S
kompresní formát: MPEG-2
service ID: 13109
video PID: 1090
audio PID: 1091 (anglicky)
CA (systém podmíněného přístupu): Betacrypt + CryptoWorks + Nagravision + Mediaguard + NDS Videoguard

ESPN America není jediným programem, který se pod značkou ESPN vysílá v Evropě. V některých zemích je dostupný také program ESPN Classic Sports. Ten vysílá dokumentární filmy o sportu a sportovní přenosy z archívu. Program byl dříve dostupný pro naše diváky i pro DTH na sdílené programové pozici Fox Kids (dnes Jetix). Po prodloužení vysílací doby dětského kanálu došlo k ukončení satelitní distribuce programu v UPC Direct.

redakce





Reklama




Vybrané články