Quantcast

Družice Stellat 5

| Tisk

Družice Stellat 5

6.července 2002 v 1 hodinu a 21 minut byly nosnou raketou Ariane 5 (153.let) z kosmodromu Kourou ve francouzské Guyaně úspěšně vyneseny dva satelity - Stellat 5 a japonský N-Star C (cílová pozice 136E).

STELLAT 5
Pozornost věnujeme prvně zmíněnému satelitu Stellat 5, který může být zajímavým i pro české a slovenské satelitní diváky. Stellat 5 bude po provedených testech umístěn na pozici 5 stupňů západně, kde nahradí stávající francouzský satelit Telecom 2C.

Stellat 5 bude provozovat forma Stellat, společností France Telecom a Europe*Star. Satelit dodal Alcatel Space Industries v provedení Spacebus 3000 B3. Kapacita satelitu bude 35 transpondérů v Ku pásmu a 10 transpondéryů v pásmu C.

Družice bude sloužit pro obousměrný širokopásmový internet, stejně tak i pro přenosy dat.



DALŠÍ SATELITY...
Další satelit, který vynese nosná raketa Ariane 5 bude nejnovější satelit společnosti Eutelsat - Atlantic Bird 1. Ten má být spolu s meteorologickou družicí Eutelsat (MSG-1) vynesen 27.srpna. Družice Atlantic Bird 1 bude umístěna na pozici 12,5W, kde nahradí stávající dosluhující satelit Eutelsat 2F2. (podle satkurier.pl)

Parabola.cz





Reklama




Vybrané články