Quantcast

IFA 2009: Technisat představil HD model Digit HD8+

| Tisk

logo Firma TechniSat představila na mezinárodním veletrhu spotřební elektroniky IFA 2009 nový digitální satelitní HD přijímač pod produktovým označením DIGIT HD8+. Přístroj je připraven pro příjem i placeného vysílání integrovanými čtečkami přístupových karet systémů Nagravision a Conax v klasickém provedení a SIM. Dále má přístroj 2 sloty standardu Common Interface pro vložení takřka libovolného externího modulu.

DIGIT HD8+ je vybaven i řadou přípojných míst a rozhraní. USB rozhraní umožňuje ukládat TV vysílání na externí HDD, kartu SD/Compact Flash nebo USD sticks (PVR funkce). Přístroj umožňuje přehrávat a reprodukovat z USB sticks nebo externího HDD paměťového zařízení. To umožňuje přehrávat/zobrazovat fotografie a hudbu a také široký rozsah video formátů, včetně souborů ve formátu MPEG-2 i VOB soubory, které jsou využívány na DVD.

Rozhraní Ethernet přijímače umožňuje připojit DIGIT HD8+ do Vaší domácí sítě. Alternativně je možné DIGIT HD8+ připojit USB WLAN adaptérem. To znamená, že soubory uložené na PC jako filmy (MPEG soubory, *.ts soubory (MPEG-2, MPEG-4), hudba (MP3), obrázky (JPG) mohou být reprodukovány a přehrávány přes síť využitím DIGIT HD8+. WLAN sticks je vyžadován k připojení DIGIT HD8+ k WLAN síti (je možné dokoupit TechniSat TELTRONIC USB WLAN adapter.


obrázek

Přístroj dále poskytuje oba výstupy zvuku - optický a koaxiální pro zvuk Dolby Surroud v AC3 formátu, rozhraní HDMI s HDCP podporou, 2 rozhraní SCART a také komponentní výstup YUV a mnoho dalšího.

Nový přijímač Technisatu nabízí uživatelsky přívětivé ovládání a menu. Funkce AutoInstall je instalační průvodce nastavením všech základních vlastností přijímače. Model podporuje také funkci ISIPRO pro automatickou aktualizaci programových předvoleb (funkce se vysílá na satelitu Astra, 19,2°E) a také TechniMatic, automatickou aktualizaci funkcí. Součástí je také podpora SiehFern INFO, vylepšený elektronický programový průvodce (EPG).

Technisat DIGIT HD8+ bude podporovat novou funkci "TV time account" a poskytuje každému členu v domácnosti nastavit si svůj profil. Rodičům umožňuje nastavit speciální profil pro své děti s možností příjmu jen vybraných televizních programů. Ostatní programy jsou blokovány pro děti a nemohou být vybrány a ani sledovány. Součástí této funkce je možnost nastavení času pro každý profil. Znamená to například, že lze nastavit dětem například maximálně 1 hodinu sledování satelitního vysílání. Jakmile se dítě přihlásí do DIGIT HD8+ pod svým profilem, přijímač začne odpočítávat z nastaveného času. Po vypršení intervalu se přijímač vypne a neumožní dítěti sledování dalších pořadů.

Spotřeba energie HD8 DIGIT + je navržena tak, aby zajistila optimální účinnost a minimální spotřebu. Například v pohotovostním režimu je spotřeba energie nižší než 0,25 W.

S přijímačem je dodávána smart card pro příjem HD balíčku HD+ s předplatným na období jednoho roku. HD+ je nová platforma SES Astra, která odstartuje na podzim letošního roku na družici Astra 19,2°E a bude obsahovat programy RTL a Vox. Stanice Pro Sieben, Sat.1 a kabel eins odstartují v HDTV počátkem roku 2010.

Specifikace TechniSat DIGIT HD8+
* Digitální satelitní HD přijímač pro příjem free to air a kódovaných televizních a rozhlasových programů ze satelitu.
* Příjem SD a HD programů
* Příjem platformy HD+ přes integrovaný dekodér Nagravision
* Integrovaný Conax a Nagravision se dvěma čtečkami karet (smart cards a SIM)
* 2 sloty Common Interface (CI) pro vložení externího modulu
* AutoInstall - instalační průvodce nastavením základních vlastností
* SiehFern INFO - uživatelsky přívětivý elektronický programový průvodce poskytuje program až na sedm dní
* ISIPRO - automatická aktualizace programových předvoleb ze satelitu Astra, 19,2°E
* TechniMatic - automatická aktualizace software ze satelitu Astra, 19,2°E.

Další vlastnosti
* Řada favoritních skupin
* 5 tisíc programových míst
* OSD menu v mnoha jazycích
* Super TechniText s pamětí na 800 stránek
* DVB titulky
* DiSEqC 1.2
* Funkce TV time account
* Připraven pro WLAN s USB WLAN adaptérem (doporučuje se TechniSat TELTRONIC USB WLAN adapter)
* displej - alfanumerický 16ti místný

* 2 rozhraní SCART
* analogové audio výstupy
* optický a elektrický digitální audio výstup
* 2 USB přípojná místa (USB 2.0)
* HDMI rozhtaní (digitální audio/video výstup s HDCP)
* Ethernet
* Komponentní výstup, cinch video výstup
* čtečka SD, MMC a SD paměťových karet
* čtečka CompactFlash karet
* úsporný provoz - ve standby módu spotřeba pouze 0,25 W
* barvy: stříbrná nebo černá
* odhadovaná cena: 329,99 euro
* na trhu od prosince 2009



Součástí balení bude:
* Přijímač DIGIT HD8+
* napájecí kabel
* 1 HDMI kabel
* 1 uživatelsky přívětivé dálkové ovládání se 2 bateriemi (1,5 V AAA)
* HD+ Nagra Smartcard + 1 rok bezplatný příjem balíčku HD+ německých HD programů
* manuál
* záruční list

redakce





Reklama




Vybrané články