Quantcast

Digi TV: Konec Fishing and Hunting a DoQ. Start PV TV

| Tisk

logo Na satelitní platformě Digi TV došlo k poměrně zásadní změně. Z nabídky placené televize byly v tomto týdnu vyřazeny tématické programy DoQ a Fishing and Hunting (F+H) společnosti IKO Cable. Nově se v paketu objevila zcela nová stanice PV TV.

Program Fishing and Hunting, kanál věnovaný lovu a rybolovu, včera nečekaně skončil v paketu Digi TV. Na jeho kanálové pozici se objevily testy nové stanice pod názvem PV TV. Za projektem nové stanice podle dostupných informací stojí provozovatel maďarské hudební stanice Nóta TV, která se v minulých dnech objevila také na této satelitní platformě.

PV TV je kanál s podobným obsahem jako byl Fishing and Hunting (F+H) - stanice zaměřená na myslivce a rybáře. PV TV vysílá denně od 6:00 hodiny a program končí ve 2:00 hod. ráno. Ve zbývajícím čase se vysílají upoutávky na pořady PV TV.

logo PV TV vysílá v současné době v testovacím režimu. Program je vysílán v maďarštině s titulky v mnoha jazycích o plánované lokalizaci. Plánovaná je i lokalizace do češtiny. V rotujícím multijazyčném textu se objevuje následující informace: "Brzy se můžete těšit na náš program v českém jazyce".

Kanál PV TV bude vysílat rumunsky, maďarsky, česky a srbsky.

Oficiální důvody vyřazení programu Fishing and Hunting nejsou známé. Spekuluje se o nedohodě mezi IKO Cable a provozovatelem Digi TV ohledně dalšího šíření programu v nabídce největší multiregionální platformy ve střední a východní Evropě. Fishing and Hunting byl dostupný pro DTH příjem.

Patrně ze stejných důvodů byl z nabídky Digi TV vyřazen i dokumentární kanál DoQ (program vyřazen z nabídky v úterý 6.10.2009). Signál v této platformě sloužil jako distribuční trasa pro kabelové, satelitní a IPTV operátory. Za 1,5 rok existence stanice se nepodařilo stanici vysílat i pro DTH příjemce.

logo Na pozici po DoQ jsou nyní v Digi TV barevné pruhy.

technické parametry příjmu PV TV:

satelit: Thor 5 (0,8°W)
kkmitočet: 11,785 GHz
polarizace: horizontální
SR: 28000
FEC: 5/6


service ID: 3400
video PID: 4004
audio PIDy*: 787 (maďarsky), 999 (polsky), 2008 (česky), 7000 (originální)
* stávající identifikace jazyků audio PIDů

Vzhledem k tomu, že satelitní signály Fishing and Hunting a DoQ sloužily v Digi TV jako distribuční trasa pro kabelové, IPTV a satelitní operátory, zareagoval provozovatel IKO Cable na náhlé vyřazení programů z nabídky této placené satelitní televize dočasným odkódováním signálu stanice F+H v rámci multiplexu ESS, který šíří programy pro Focus Sat - Thor 3 (0,8°W), kmit. 11,747 GHz, pol. H, SR 28000, FEC 5/6, DVB-S. Oba zmíněné programy zde vysílají s českou audio stopou. Pro šiřitele obou programů stačí přeladit set top box na nové parametry a změnit dekodér na Conax.

DoQ i Fishing and Hunting jsou od tohoto okamžiku dostupné pro DTH jen v rámci placené nabídky satelitní platformy CS Link (Astra, 23,5°E).

Martin Vyleťal





Reklama




Vybrané články