Quantcast

TV Prima spustila kanál R1 v satelitních sítích CS Link a Skylink

| Tisk

logo Vlastník televize Prima zahájil dnes 23. listopadu 2009 v 6:00 hodin ráno satelitní šíření programu R1. Televizní okruh se tak díky tomuto kroku provozovatele dostává k podstatně širší skupině televizních diváků.

Kanál R1 zahájil vysílání 15.6.2009 v 6:00 hodin ráno (zatím) jako programový blok na svém sesterském programu PRIMA COOL v digitální terestrické síti (DVB-T) a v nabídkách kabelových operátorů a to pouze ve všední dny od 6:00 do 11:00 hodin. Satelitní diváci Prima COOL měli ve stejnou dobu na obrazovce ping-pong - tedy jakousi programovou výplň v době, kdy televize Prima COOL nevysílala. Dnešním dnem se tento "aktivní obrazec" omezí na časné ranní hodiny i v satelitní modulaci.

obrázek R1 ve svém programovém bloku na PRIMA COOL nabízí regionální zpravodajství, seriály a telenovely. Vysílání je určeno zejména ženám. Blok zpravodajství je vysílán od 6:00 do 8:00 hodiny a zajišťují jej spřízněná regionální televizní studia patřící dnes do sítě R1 - tedy televize Genus (Liberec), Lyra (Ústí nad Labem), Dark (Most), Vřídlo (Karlovy Vary), ZAK (Plzeň), Vysočina (Jihlava) a Morava (Olomouc). K 1. září 2008 byly studia zastřešena značkou R1, vizuálním i zvukovým identem.

Televize R1 získala satelitní licenci na předposledním zasedání Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV). Po nabytí právní moci rozhodnutí o udělení satelitní licence mohl vysílatelel společnost FTV Prima, spol. s.r.o. vstoupit se svým programem i na satelit. Licence na satelitní vysílání R1 platí 12 let.

obrázek Prima COOL spolu s R1 jsou šířeny na satelitu Astra 1G (23,5°E) na transpondéru platformy CS Link a na přístupových kartách Skylink a CS Link v rámci příslušných tarifů. Oba distributoři karet bez vlastního přičinění mají v nabídce další kanál. Kombinovaný kanál Prima COOL - R1 provozovateli stanic přináší efektivní využití kapacity pro různé typy contentu bez dodatečných nákladů na distribuci.

Program R1 není třeba znovu ladit - stanici najde divák na programové předvolbě Prima COOL.

technické parametry příjmu R1:

satelit: Astra 1G (23,5°E)
kmitočet: 11,876 GHz
polarizace: horizontální
SR: 27500
FEC: 3/4


norma: DVB-S
kompresní formát: MPEG-2
CA systém: CryptoWorks
karty: CS Link (0D0F), Skylink (0D03, 0D70)
vysílací čas R1: pracovní dny 6:00 - 11:00 hodin
programová pozice: Prima COOL

Zatím žádná jiná satelitní služba Prima COOL a R1 nenabízí.

Martin Vyleťal





Reklama




Vybrané články