Quantcast

CS Link: Úspěchy digitální satelitní televize v roce 2009

| Tisk

logo Digitální satelitní televize CS Link překročila hranici 500 000 prodaných karet, zároveň dosahuje velkého nárůstu uživatelů placené televize.

Společnost Media Vision s.r.o., provozovatel satelitní televizní platformy CS Link, překročila v posledním čtvrtletí 2009 hranici 500 000 prodaných karet CS Link (dříve Gital). Na konci roku 2009 měla přes 419 tisíc aktivních zákazníků v České a Slovenské republice. Společnosti se dařilo i z pohledu získávání nových uživatelů v oblasti placené televize. Počet zákazníků využívající nabídku předplatného programových balíčků se za jeden rok zvýšil o neuvěřitelných 310 procent.



Z pohledu růstu počtu zákazníků se CS Link stala v roce 2009 nejrychleji rostoucí satelitní platformou na českém trhu. V důsledku probíhající digitalizace využívá satelitního příjmu stále více zákazníků. Oproti pozemnímu digitálnímu vysílání je satelitní vysílání kvalitnější, dostupné na celém území ČR i SR a nabízí větší počet programů. V současnosti CS Link nabízí 22 neplacených českých a slovenských programů. Nejžhavější novinkou, přidanou před Vánoci, je druhý program televize Markíza TV Doma.

K více než trojnásobnému navýšení počtu uživatelů placené televize pomohlo několik faktorů. „Nabídka programů se značně rozrostla a zatraktivnila“ říká Daniel Klička, výkonný ředitel společnosti. V roce 2009 jsme přidali celkem 16 programů rozdílných žánrů. „Ale hlavním důvodem je nové balíčkování placených programů a nová služba, která je revoluční i na evropské poměry. Zákazník si nyní může namíchat vlastní programový balík tím, že si vybere pouze své oblíbené stanice. Navíc nenutíme uživatele uzavírat smlouvy, respektovat výpovědní lhůty - předplácejí si pouze tehdy a pouze takové programy, které využijí.“ doplňuje Klička. Navíc každý balík si lze objednat zcela samostatně, tedy bez podmínky čerpání dalších. To platí i pro samostatné programy, pouze u CS Link je možné předplatit si pouze jeden jediný program.

Lucie Gleichová





Reklama




Vybrané články