Quantcast

Skylink odpojil bebe tv HD a zařadil dočasně STV3 HD

| Tisk

logo Na satelitní platformě Skylink došlo dnes k úpravě programové nabídky ve vysokém rozlišení (HDTV). Skončilo zde promo vysílání bebe tv HD a odstartoval zde sportovní kanál Slovenské televize ve vysokém rozlišení STV3 HD (Trojka HD).

Program bebe tv HD se stal dočasně součástí nabídky Skylinku na podzim loňského roku. Spolu s programem MyZen TV HD (dříve MelodyZen TV HD) byly šířeny v tzv. promo režimu s cílem zjistit zájem zákazníků o dva obsahově zajímavé HD kanály. Celá akce měla probíhat do 31.1.2010 a nakonec byla nečekaně narušena předčasným ukončením šíření MyZen TV HD z důvodu nutnosti uvolnit transpondérovou kapacitu Canal Digitaal pro holandský kanál RTL4 HD.

Termín pro promo šíření bebe tv HD vypršel a společnosti TradeTec a Towercom našli další uplatnění, jak nalákat diváky na televizi v high-definition TV - dočasným zařazením sportovního programu veřejnoprávní Slovenské televize (STV) - Trojka HD (STV3 HD).

technické parametry příjmu:

satelit: Astra 1G (23,5°E)
kmitočet: 12,110 GHz
polarizace: horizontální
SR: 27500


FEC: 9/10
norma: DVB-S2
modulace: QPSK
kódování (CA systém): CryptoWorks + Irdeto PIsys

Trojka HD se stal již dnes dočasnou součástí nabídky Skylinku na kanálové pozici po bebe tv HD. Trojka HD divákům slibuje atraktivní obsah v nativním HD formátu 1080i po dobu Zimních olympijských her v kanadském Vancouveru (12.2. - 28.2.2010).

Kanál bude z důvodu omezení vysílacích práv dostupný jen divákům na území Slovenské republiky (přesněji registrace přístupové karty na domácnost na Slovensku). Obdobně bude ČT HD po dobu Olympiády aktivní jen na kartách pro území České republiky.

Martin Vyleťal





Reklama




Vybrané články