Quantcast

Problémy s dekódováním programu CS FILM na satelitu

| Tisk

Abonenti satelitních platforem CS Link a Skylink měli v minulých dnech problémy s příjmem placeného kanálu CS Film - jejich dekodér v set top boxu přestal dekódovat požadovaný program. Problém byl po zjištění závady vyřešen změnou ve transportním streamu.

"V uplynulých dnech se objevily v diskusích a na našem zákaznickém servisu dotazy spojené s kvalitou dekódování našeho programu CS FILM. Problémy s dekódováním programů se objevily jen na satelitních platformách CS Link a Skylink, a to jen na některých přijímačích a set top boxech, zvláště s neautorizovaným systémem CryptoWorks," řekl webu parabola.cz jednatel společnosti Československá filmová společnost Jan Jurka, která programy CS Film a CS Mini provozuje.

"Ty byly způsobeny zaváděním dalšího kryptovacího systému Irdeto platformou Skylink. V průběhu zavádění bylo zjištěno, že takto postižené přijímače nejsou schopny rozpoznat více jak 4 kryptovací systémy. Nápravy bylo dosaženo 4.2.2010 v odpoledních hodinách změnou pořadí identifikace jednotlivých kryptovacích systémů tak, že nově přidané kryptovací systémy jsou na posledních místech v tomto pořadí," popisuje aplikované řešení Jan Jurka.

Nyní by abonenti CS Filmu neměli mít problém s dekódováním programu. "Tímto opatřením by v současné době měl být problém ve většině případů vyřešen. Problémy by mohly přetrvávat u některých přijímačů s neautorizovaným systémem CryptoWorks," doplnil Jan Jurka.

technické parametry:

satelit: Astra 1G (23,5°E)
kmitočet: 11,876 GHz
polarizace: horizontální


SR: 27500
FEC: 3/4
norma: DVB-S
program: CS Film (12:00 - 24:00 CET), CS Mini (6.30 - 12:00 hodin CET)

Neautorizované dekodéry CryptoWorks jsou takové, které nemají systém CryptoWorks řádně licencovaný společností Irdeto, která systém nyní spravuje. Většinou se jedná o přijímače s upraveným firmwarem, který pak umožní integrované čtečky využít pro libovolné kódovací systémy (nejen CryptoWorks).

Licencovaný systém CryptoWorks je např. v CAM modulech společnosti Technisat - CryptoWorks, CryptoWorks/Conax, easy.tv CAM, Alphacrypt, CryptoWorks od Irdeta a řada dalších. Licence pro stávající systém CryptoWorks již firma neposkytuje. Změnu v tomto stavu přinese letošní rok. Na trhu se objeví nové přijímače s integrovaným licencovaným systémem Irdeto PIsys, které budou podporovat systém Irdeto/CryptoWorks.

Martin Vyleťal





Reklama




Vybrané články