Quantcast

ČAEK uspořádá v dubnu každoroční výroční konferenci

| Tisk

Hlavním tématem letošní výroční konference bude: placený obsah sítí a služeb elektronických komunikací. Další témata se budou týkat reformy regulačního rámce pro elektronické komunikace a transpozice směrnice EP a Rady o audiovizuálních mediálních službách.

Česká asociace elektronických komunikací (ČAEK) uspořádá ve dnech 27. a 28. dubna 2010 v hotelu Crowne Plaza v Praze každoroční výroční konferenci. Hlavním tématem výročního setkání ČAEK bude „placený obsah sítí a služeb elektronických komunikací“ a dále reforma regulačního rámce pro elektronické komunikací a transpozice směrnice EP a Rady o audiovizuálních mediálních službách.

Program konference je rozdělen do několika tématických bloků:

• Reforma evropského předpisového rámce pro elektronické komunikace a transpozice nových právních předpisů EP a Rady do českého práva

• Rozvoj Internetu v ČR aneb: Digitální Česko

• Obsah služeb mobilních komunikací – další rozvoj a perspektivy

• Placený obsah a ochrana obsahu služeb elektronických komunikací a služeb informační společnosti

• Digitální svět



• Obsah služeb elektronických komunikací: Lze účelně oddělovat (tj. mám smysl oddělovat) ochranu obsahu služeb elektronických komunikací od zajišťování služeb elektronických komunikací a služeb informační společnosti?

Výběhem klíčového tématu se pořadače výroční konference ČAEK rozhodl orientovat na prvořadý a aktuální vývoj na úseku televizního vysílání, ISP služeb a celkově na citlivou problematiku dodávání obsahu prostřednictvím sítí a služeb elektronických komunikací. Výroční konference ČAEK je určena všem provozovatelům digitálních kabelových a satelitních televizí, výrobcům a zástupcům televizních programů, společnostem dodávajícím technologie pro výrobu, distribuci a zpracování signálu, výrobcům a dodavatelům spotřební elektroniky a v také odborníkům a veřejnosti.

Nad konferencí převzali záštitu ministr vnitra Martin Pecina a rektor ČVUT v Praze prof. Václav Havlíček.

Do dnešního dne se na konferenci ČAEK zaregistrovaly již téměř dvě stovky účastníků. Konferenci doplní výstava dodavatelů technologií a prezentace dodavatelů obsahu převzatého vysílání.

Zdeněk Vaníček





Reklama




Vybrané články