Quantcast

UPC Direct: Jiné verze některých programů

| Tisk

logo Společnost UPC DTH, poskytovatel středoevropské satelitní placené televize UPC Direct, přináší na nové orbitální pozici 0,8°W ze satelitů Thor 5 a Thor 6 některé odlišné programové verze televizních stanic oproti původnímu systému družic Astra.

Diváci mohou zpozorovat, že programový plán, který doposud k této stanici četli na internetu nebo v časopisu neodpovídá programu, který nyní mohou přijímat. Důvodem je změna programového feedu. Na satelitech Thor se budou konečně vysílat i mutace, které jsou původně určeny pro český a slovenský trh. Z různých důvodů je nemohl provozovatel platformy nabízet na Astře. Ale jsou i jiné (opačné) případy.

Travel Channel Germany - Travel Channel Europe

Jednou z důležitých změn v nabídce UPC Direct je jiný programový feed turistické stanice Travel Channel. Na satelitu Astra je nabízena německá programová verze. Na Thoru je šířena evropská mutace téže stanice. Obě dvě verze jsou k dispozici v češtině.

Důvodem k šíření německé verze Travel Channel na Astře bylo přizpůsobení se požadavkům německého trhu a zejména placené televize ArenaSat, která tuto stanici z transpondéru UPC nabízí svým klietům.

Travel Channel přináší cestopisi z celého světa, putování za kulinářským uměním a eko místy planety.


obrázek
Obrázek č. 1 - Travel Channel z Astry


obrázek
Obrázek č. 2 - Travel Channel z Thoru

Eurosport 2 International - Eurosport 2 North East

Druhou a vítanou změnou v nabídce UPC z nové pozice je zařazení sportovního kanálu Eurosport 2 s českým komentářem. Tato verze se jmenuje Eurosport 2 North East Europe (dříve Eurosport 2 Bundesliga). Na Astře je šířena mezinárodní verze Eurosport 2 s anglickým komentářem.

Opět i zde existuje důvod, proč Eurosport 2 je na Astře v jiné mutaci. Program je zde šířen i pro potřeby holandského trhu (platforma Canal Digitaal). Změnit verzi zde proto nebylo jednoduché. Proto se výměna feedu ponechala až na nové satelity Thor.

Eurosport 2 North East je regionální verze televize Eurosport 2 určená např. pro země Skandinávie, Českou republiku a Slovensko. Obsahuje přenosy z německé fotbalové Bundesligy a další sporty, na které se podařilo pro dané země získat vysílací práva. Tato verze vysílá 24 hodiny denně. Vysílá v obrazovém formátu 16:9.

Ve spolupráci se skandinávskou Canal Digital bude tento program vysílán ze satelitu Thor 5 s celoevropským pokrytím pro obě platformy.


obrázek
Obrázek č. 3 - Eurosport 2 International z Astry


obrázek
Obrázek č. 4 - Eurosport 2 North East z Thoru

Filmbox Extra - Filmbox Extra 1

Další dvě změny feedu jsou jiného charakteru. Filmový kanál Filmbox Extra filmové a distribuční společnosti SPI International se na platformě UPC Direct objevil jako nová programová služba. Diváky ale jistě překvapila tím, že název stanice není Filmbox Extra ale Filmbox Extra 1 s odlišným programem a mírně odlišným logem.

Zařazení jiné programové verze Filmbox Extra do nabídky UPC vyplývá patrně z požadavku UPC DTH - multijazyčný filmový kanál. Funkční je zatím jen jedna audio stopa - maďarská. Ostatní (česká, rumunská, anglická) nejsou zatím funkční.


obrázek
Obrázek č. 5 - Filmbox Extra z Astry 23,5E



obrázek
Obrázek č. 6 - Filmbox Extra 1 z Thoru

ESPN America SD Europe - ESPN America HD UK

Jistou odlišnost přichystala UPC DTH také pro diváky své platformy ve standardním (SD) a vysokém (HD) rozlišení. V SD nabídce operátora je sportovní kanál ESPN America v evropské programové verzi. V HD kvalitě nabízí obsah britské verze.

Televize ESPN America UK je šířena v SD i HD kvalitě a je určena pro britský a skandinávský trh. Obě přinášejí stejný obsah. Liší se jen technickou kvalitou. Na českém a slovenském trhu se doposud vysílala stanice ESPN America v evropské mutaci. Vzhledem k tomu, že evropská verze není v HD, nabízí provozovatel britský programový feed. ESPN America UK HD neobsahuje přenosy NFL. Tím se liší od verze ESPN America Europe.

ESPN America Europe vysílá přenosy a sestřihy toho nejlepšího z NHL, NBA, MLB, golfu čiNFL.

Na platformě UPC Direct z nové pozice zpozorujeme i další změny - například šíření i české verze MTV (na Astře MTV European).

Martin Vyleťal





Reklama




Vybrané články