Quantcast

Sirius 4 se mění na Astra 4A, SES Sirius na SES Astra

| Tisk

logo Na evropském satelitním trhu dochází k poměrně významné změně. Satelitní operátor SES Sirius se slučuje se sesterskou společností SES Astra. Dochází k tomu poté, co SES Astra navýšila svůj podíl v SES Sirius na 100 procent. Přejmenování následuje plnou akvizici SES Sirius v březnu 2010 a dokončení integrace do flotily operátora, aktivit a týmu do SES Astra.

Společnost SES se stala akcionářem v SES Sirius v říjnu 2000 a podílem 50 procent. Operátor postupně navyšoval svůj podíl a posledních 10 procent akcií od Swedish Space Corporation získal v březnu 2010.

Po dokončení akvizice SES Sirius bude SES Astra nyní plně kontrolovat satelitní systém ve Skandinávii a Pobaltí a posílí pozici na trhu Střední a Východní Evropy se zastoupením ve Švédsku, Lotyšsku, Rusku, Ukrajině a Rumunsku.



Vedle přejmenování SES Sirius na SES Astra dochází i k další významné změně - přejmenování telekomunikačního satelitu Sirius 4 na Astra 4A. Satelit pracuje na pozici 4,8 stupně východně a zajišťuje provoz služeb pro platformy jako Viasat (Skandinávie), Viasat Ukraine (Ukrajina), Akta (Rumunsko). Dále je Astra 4A branou k DTC distribuci programů jako je například Discovery Channel, KidsCo, Hallmark Channel a mnoho dalších.

SES Astra je předním poskytovatelem satelitního DTH systému v Evropě. V současné době provozuje 16 satelit. Družice Astra přijímá více než 125 milionů DTH a kabelových domácností. Satelity šíří více než 2,5 tisíce digitálních a analogových televizních a rozhlasových programů. SES Astra také poskytuje multimedia, internet a telekomunikační služby ze satelitu k podnikům či vládám. Satelity Astra vysílají více než 120 programů ve vysokém rozlišení (HDTV). Astra je jedním z předních poskytovatelů HD obsahu v Evropě. Astra provozuje satelity na orbitálních pozicích 19,2°E, 28,2°E, 23,5°E, 4,8°E a 31,5°E.

redakce





Reklama




Vybrané články