Quantcast

UPC Direct: MTV Europe opustila Astru

| Tisk

logo Evropská mutace hudební a lifestylové televize MTV ukončila vysílání na satelitní platformě UPC Direct na družici Astra 19,2°E a zároveň opustila i tuto orbitální pozici. Kapacita po MTV Europe v současné době není využívána novým programem.

Abonenti nejstarší střednoevropské satelitní placené televize získali začátkem minulého týdne za MTV Europe náhradu - čistě hudební kanál MTV Music. Ten se již na Astře vysílal. Stačilo pouhé připojení systémů podmíněného přístupu Nagravision 3 a CryptoWorks, které využívá UPC. Koncem minulého týdne se kanál MTV Music objevil také na novém satelitu Thor 5, kde vystřídal právě evropskou MTV.

parametry, kde vysílala MTV Europe:

satelit: Astra 1M (19,2°E)
kmitočet: 11,739 GHz
polarizace: vertikální
SR: 27500
FEC: 3/4

Ukončení šíření MTV Europe na českém a slovenském trhu je v souladu s politikou MTV Networks, která nahrazuje původní MTV Europe lokalizovanými verzemi MTV. Český a slovenský divák má od konce listopadu vlastní mutaci MTV Czechia provozovanou TV Nova.

Kanál MTV Europe byl na satelitu Astra 19,2°E šířen na freq. 11,973 GHz po uvedení druhého multiplexu MTV Networks do provozu. V rámci optimalizace transpondérové kapacity byl program letos v lednu přesunut na kmitočet 11,739 GHz, pol. V.

MTV Europe neměl na satelitu Astra další uplatnění - vysílal se pouze pro potřeby českého a slovenského trhu. Ačkoliv evropské MTV u nás skončilo, stále má diváky v některých zemích Evropy, kde (ještě/už) není vlastní MTV - Bulharsko (Bulsatcom, ITV Partner), Albánie (Tring Digital), Pobaltí (Viasat). Připomeňme, že pobaltské země Lotyšsko, Litva a Estonsko měly vlastní verze MTV, které nebyly tak úspěšné a na trh se po čase vrátila MTV Europe.

náhrada za MTV Europe je kanál MTV Music (Astra)

satelit: Astra 1M (19,2°E)
kmitočet: 11,973 GHz
polarizace: vertikální
SR: 27500
FEC: 3/4



náhrada za MTV Europe je kanál MTV Music (Thor)

satelit: Thor 5 (0,8°W)
kmitočet: 12,265 GHz
polarizace: vertikální
SR: 28000
FEC: 7/8

redakce





Reklama




Vybrané články