Quantcast

AustriaSat - nová pay-tv v Rakousku od října

| Tisk

logo Na rakouském trhu odstartuje v příštím měsíci nová placená televize pod názvem AustriaSat. Služba bude dostupná z evropského satelitního systému Astra na orbitální pozici 19,2 st. východně.

Platforma se bude jmenovat AustriaSat a společně ji budou poskytovat společnosti ORS, dceřiná firma veřejnoprávní ORF a lucemburská M7 Group, která mimo jiné stojí za projektem nizozemské satelitní placené televize Canal Digitaal, belgické TV Vlaanderen a TéléSAT.

AustriaSat přinese rakouským domácnostem balíček kanálů s filmy, seriály pro celou rodinu, filmovou klasiku, hudební programy, stanice pro děti, lifestylové programy, cestopisné programy a také erotiku.

logo Balíček programů AustriaSat se bude skládat z celkem 14 televizních stanic:

AXN - akce a dobrodružství
Animax - anime seriály a filmy z Japonska
kabel eins classics - největší filmová klasika
Sat.1 Comedy - špičkový výběr sitcomů, show a komediálních filmů
RTL Living - ligestyle, cestování, relaxace
MTV Music - aktuální videoklipy bez mluveného slova a reklam
MTV Rocks - rock, nezávislá a alternativní scéna
MTV Dance - videoklipy různých tanečních žánrů
MTV Hits - největší hity
VH1 - hudební kanál pro dospělé
KidsCo - dětský kanál
Hustler TV - erotika 24 hodiny denně
Marc Dorcel TV - erotický kanál
Alpenglüchen - erotika z Německa



AustriaSat nebude mít vlastní transpondér - bude využívat stávající signály na satelitním systému Astra, 19,2°E. Provoz tak bude s minimálními náklady. Cena předplatného byla stanovena na 9,90 euro měsíčně, resp. 7,90 euro měsíčně při roční abonenci.

Programy Austria budou dostupné z přístupových karet ORF (CA CryptoWorks / Irdeto), takže od počátku bude nabídka platformy dostupná pro 1,8 milionu rakouských domácností, které využívají dekódovací kartu ORF pro příjem stanic ORF1, ORF2, ATV, Puls 4 a Austria 9 TV a také ORF1 HD a ORF2 HD.

Platforma AustriaSat je teprve před startem. Provozovatel ale díky vysoké penetraci věří v úspěch své služby, kterou chce postupně rozšířit o další programy. V příštím roce chce nabízet i kanály ve vysokém rozlišení (HDTV).

Podrobnosti o službě najde zájemce na webu www.austriasat.at.

Martin Vyleťal





Reklama




Vybrané články