Quantcast

Vzniká nový programový balíček CS TV

| Tisk

logo Společnost Film Europe rozšiřuje spolupráci se satelitní platformou Skylink a spouští programový balíček CS TV. Ten se divákům v plném rozsahu představí již ve středu 29.9.2010 po sedmé hodině ranní po změně parametrů DVB-S2 transpondéru.

K dosavadnímu programu Doku CS do MPEG-4/H.264 přibude kanál Kino CS (migrace z MPEG-2 do MPEG-4) a nová televize Muzika CS. Trio kanálů společnosti Film Europe bude tvořit balíček pod názvem CS TV.

CS TV je velká porce retra - Kino CS se zaměřuje zejména na starší československé filmy od poloviny šedesátých let minulého století až po rok 1990. Ve vysílání se sporadicky objevují i novější tituly. Doku CS je naopak dokumentární kanál. I on přináší starší tvorbu - dokumenty, včetně propagandy tehdejšího režimu. Film Europe, provozovatel stanice, se podílí na digitalizaci starých materiálů, aby bylo možné dobový obsah odvysílat v nejlepší možné technické kvalitě. Podobně i dokumentární program z menší části přináší novější dokumentární snímky. Nejnovějším projektem provozovatele je retro hudební kanál Muzika CS zaměřený výhradně na československou, českou a slovenskou hudební scénu. Poprvé satelitní diváci uvidí tuto stanici v již zmíněnou středu 29.9.2010.

Spuštěním balíčku CS TV se zlepšuje dostupnost programů pro koncové zákazníky. Doposud byl program Doku CS nabízen jako BONUS k balíčku MULTI HD (cenově zvýhodněná kombinace balíčku Multi a HD Plus). Kino CS odchází z Multi do CS TV. Všechny programy CS TV budou nabízeny za atraktivní cenu.

So spustením vysielania televízneho kanálu Muzika CS prostredníctvom satelitu sa všetky naše programy dostávajú do rovnakého balíka CS TV, ktorý je dostupný cez nášho partnera Skylink. Pre zainteresovaných pôjdu vo formáte MPEG4, v SD rozlíšení. Uzavreli sme tak jedinečný projekt svojho druhu a slovenskí aj českí diváci si najbližší rok budú môcť pozrieť viac ako 350 úspešných filmov z česko-slovenskej produkcie, viac ako 500 česko-slovenských dokumentov alebo si naladia česko-slovenskú hudobnú nostalgiu,“ uvedl generální ředitel společnosti Film Europe Ivan Hronec na margo spuštění vysílání československých kanálů CS TV.

Jsem velmi rád, že v nabídce Skylinku konečně máme ucelený balíček česko-slovenských programů a přeji nové stanici Muzika CS hodně spokojených diváků,“ řekl k tomu Jaromír Glisník, výkonný ředitel platformy Skylink.

Společnost Film Europe zároveň upozorňuje své příznivce na změnu technických parametrů vysílání televizního programu Kino CS.

technické parametry do 29.9.2010 /Doku CS/:

satelit: Astra 3B (23,5°E)
kmitočet: 12,110 GHz
polarizace: horizontální
SR: 27500
FEC: 9/10
norma: DVB-S2
modulace: QPSK
PILOT: OFF

technické parametry od 29.9.2010 /Kino CS, Muzika CS, Doku CS/:



satelit: Astra 3B (23,5°E)
kmitočet: 12,110 GHz
polarizace: horizontální
SR: 27500
FEC: 3/4
norma: DVB-S2
modulace: 8PSK
PILOT: ON

Martin Vyleťal





Reklama




Vybrané články