Quantcast

Česká verze Universal Channel v paketu UPC Direct

| Tisk

logo Na středoevropské satelitní placené televizi UPC Direct zahájila vysílání česká verze seriálového a filmového kanálu Universal Channel. Nový programový feed se objevil na jednom z transpondérů satelitu Thor 5 skandinávského satelitního operátora Telenor Satellite Broadcasting (TSBc).

Česká mutace Universal Channel se identifikuje jako Universal a je dostupná v českém a anglickém jazyce. Ve stejném multiplexu jsou šířeny další dva programy - Universal Channel Czechia (stejný program v systému Power VU) a americký zpravodajský kanál Fox News Channel (opět kód Power VU).

Abonenti UPC Direct mohli doposud přijímat Universal Channel ve společné verzi pro český, slovenský a maďarský trh. Program této středoevropské verze s tou českou je identický. Liší se jen reklamou a spoty. Česká verze má méně reklamy. Klienti UPC mohou nyní sledovat obě verze Universal Channel.

Na českém, slovenském a maďarském trhu se Universal Channel představil začátkem září / septembra 2010, kdy nahradil původní televizi Hallmark Channel. Společnost Universal Networks International (UNI) se rozhodla postupně rebrandovat stanice Hallmark Chnanel na jednotlivých teritóriích na některou ze svých klíčových značek (Universal Channel, Diva Universal, Studio Universal, 13th Street a Syfy Universal). Hallmark Channel proto již skončil mj. v sousedním Polsku, dále Rusku a zemích bývalé Jugoslávie a Rumunsku.

obrázek technické parametry:

satelit: Thor 5 (0,8°W)
kmitočet: 12,380 GHz
polarizace: vertikální
SR: 28000
FEC: 5/6
norma: DVB-S
modulace: QPSK


CA systém: CryptoWorks + Nagravision 3
service ID: 102
video PID: 110
audio PID: 111 (česky), 112 (anglicky)

Universal Channel vysílá seriály a filmy. Využívá svoji vlastní knihovnu, která obsahuje více než 50 tisíc hodin televizních titulů a 9 tisíc hodin filmových titulů.

UPC DTH, poskytovatel služby UPC Direct, již dříve projevil zájem poskytovat divákům více místního obsahu. Dá se do něj zařaadit i česká mutace Universal Channel. Abonenti v maďarsku se nedávno dočkali maďarské verze dokumentárního kanálu Spektrum. Doposud měli k dispozici česku verzi této stanice.

Martin Vyleťal





Reklama




Vybrané články