Quantcast

Eurosport 2 vstupuje do paketu CS Link a také Skylink

| Tisk

logo Nabídka satelitní platformy CS Link , provozovaná společností Media Vision, se ve čtvrtek 4.11.2010 rozšiřuje o další placený kanál. V nabídce platformy se objeví druhý program panevropského sportovního kanálu Eurosport. Stanice Eurosport 2 North East (dříve Eurosport 2 Bundesliga) se stane součástí placených balíčků platformy. Stanice je zařazena do balíčků Sport, Total a lze jej zařadit i do volitelné nabídky Mých6. Zařazení programu do balíčků Total a Sport bez navýšení ceny serveru parabola.cz potvrdil Daniel Klička, ředitel společnosti Media Vision.

"Zákazníci CS Link si ho mohou předplatit v programovém balíčku SPORT s 6 sportovními programy, TOTAL s 24 kanály všech žánrů, anebo si jej zvolit do individuálního balíčku MÝCH 6, který si sestaví ze svých oblíbených stanic. Cena předplatného zůstává i nadále nezměněna. Je to již 3. program v letošním roce, který CS Link zařadil bez navýšení ceny předplatného. Stávajícího předplatitelé TOTALu a SPORTu ho tak získají zcela zdarma. V MÝCH 6 si ho navíc mohou zdarma zaměnit za kterýkoli program, který mají momentálně aktivní, informovala web parabola.cz Luxie Gleichová ze společnosti Media Vision.

Eurosport 2 bude vysílat na kapacitě, kterou uvolní slovenské komerční televize JOJ a JOJ Plus. Ty nyní najde zájemce platformy CS Link na jiném kmitočtu (11,797 GHz, pol. H, SR 27500, FEC 3/4) z transpondéru provozovaného společností Towercom. Po několika dlouhých letech se společnosti konečně dohodly na sdílení obou programů JOJ. Towercom si pro svoji platformu Skylink naopak vyžádal připojení svých systémů podmíněného přístupu Irdeto / CryptoWorks k modulaci Eurosport 2. V praxi se tak Eurosport 2 stává součástí paketů CS Link a Skylink.

"Eurosport 2 rozšíří balíčky programů MULTI, MULTI HD a KOMPLET," uvedl v tiskové zprávě provozovatel služby Skylink. "Zařazením Eurosportu 2 se MULTI rozšiřuje na 26, MULTI HD na 33 a KOMPLET na 40 programů. Rozšíření programové nabídky není provázenou žádnou změnou cen volitelných programových balíčků," upozorňuje provozovatel služby Skylink.

Ještě před několika měsíci TradeTec, jeden z provozovatelů služby Skylink, prohlásil, že s programem Eurosport 2 nepočítají, že je drahý. Rozpoutala se diskuse, jak je možné, že konkurenční platformy Digi TV a UPC Direct jej nabízejí. Důvodem kroku TradeTec mohl být zájem snížit hodnotu kanálu, cenu a tím si zřejmě vytvořit lepší podmínky pro vyjednávání. Druhým důvodem i zaskočení kroku konkurence, která se rozhodla přidat jeden ze žádaných programů do placené nabídky.

plánované technické parametry Eurosport 2:

satelit: Astra 3B (23,5°E)
kmitočet: 12,070 GHz


polarizace: horizontální
SR: 27500
FEC: 3/4
norma: DVB-S
modulace: QPSK
kódování (CA systém): Irdeto / CryptoWorks

Kanál Eurosport 2 vysílá 24 hodiny denně. Všechny pořady jsou opatřeny českým komentářem. Stanice přináší přímé přenosy i záznamy významných událostí různých sportovních odvětví – fotbal (Bundesliga), americký fotbal (NCAA), basketbal, volejbal, házená, lední hokej, zimní sporty i motorismus.

Martin Vyleťal





Reklama




Vybrané články