Quantcast

CS Link: Změna FEC odložena

| Tisk

logo Na konec listopadu 2010 byla naplánována změna parametru FEC u dvou transpondérů satelitní platformy CS Link . Společnost Media Vision, poskytovatel této služby, se z technických důvodů rozhodla odložit změnu na pozdější termín. Nové datum změny FEC ze 3/4 na 5/6 zatím nebylo stanoveno.

technické parametry transpondérů u kterých je do budoucna změna FEC naplánována:

satelit: Astra 3B (23,5°E)
kmitočty: 11,876 a 12,070 GHz
polarizace: horizontální
SR: 27500
FEC: 3/4 (plánované FEC 5/6)
norma: DVB-S

Stávající výše dva DVB-S transpondéry provozované společností Media Vision aktuálně používají FEC 3/4 se symbol rate 27500. Po změně FEC na 5/6 dojde k navýšení datového toku multiplexu ze 38 Mbit/s na celkových 42 Mbit/s. Touto změnou operátor celkem získá 2x4 Mbit/s. Což je další kapacita "zdarma" pro další rozšíření programového nabídky.



Plánovaná změna FEC se dotkne i klientů konkurenční platformy Skylink. Řada neplacených i placených kanálů jsou pro obě platformy společné.

Změna FEC na straně diváků si v některých případech vyžádá nové vyhledávání programů s FEC 5/6. Určitá skupina satelitních set top boxů pracuje s FEC v režimu auto (= automatika), což znamená, že přeladění takového přijímače není potřeba.

Martin Vyleťal





Reklama




Vybrané články