Quantcast

Změny: bebe TV jako duck TV, TV Živa nevysílá, MTV Germany placené

| Tisk

logo K 1.1.2011 došlo na satelitech k několika poměrně významným změnám, které se týkají i českého a slovenského trhu. Dětský kanál bebe tv se od Nového roku jmenuje duck TV. Další slovenský kanál TV Živa přestal vysílat a hudební a lifestylová televize MTV pro německý trh přestala vysílat jako FTA program. Skončil i rakouský feed MTV.

bebe tv se nyní jmenuje duck tv

Bratislavská společnost Mega Max Media představila dnes svým dětským divákům svůj kanál bebe tv pod novým názvem duck TV. Změna se dotkla všech formátů distribuce, včetně SD a HD vysílání. Nyní kanál proto hledejte pod názvy duck TV a duck TV HD. Logo zůstalo stejné, místo slova bebe tv je v logu duck tv.

Rebranding vysílatel dlouhodobě připravoval. Nejprve si zaregistroval novou značku duck TV a po několika měsících oznámil přejmenování kanálů pod duck TV. Na změnu názvu provozovatel upozorňoval i ve svém vysílání.

duck TV odstartoval pod názvem bebe tv v květnu 2007. O rok později stanice rozšířila vysílání na 24 hodiny denně. V říjnu 2008 odstartoval sesterský program bebe tv HD (dnes duck TV HD) vysílající denně od 6:00 do 20:00 hodin. Kanál využívá stejnou knihovnu pořadů, vysílá ale obsah jen v nativním HD formátu. Jde o jediný HD kanál určený dětem do věku tří let.

duck TV je součástí platforem Digi TV, Skylink a UPC Direct. HD verzi duck TV dříve na svých klientech testovala satelitní služba Skylink.


mapa

TV Živa přestala vysílat

Slovenská televizní stanice TV Živa přestala k 1.1.2011 vysílat. Podle informací provozovatele došlo k přerušení vysílání na dobu tří měsíců - tedy do 31.3.2011 z důvodu stěhování stanice do náhradních prostor. TV Živa odstartovala v březnu 2005 pod názvem Nautik TV zaměřená na dokumentární pořady o vodě. Po třech letech stanice změnila název na Televízo. Zatím poslední přejmenování proběhlo 24.12.2009 na TV Živa jako stanice věnovaná esoterickým poradnám a životnímu stylu.

technické parametry:

* Thor 6 (0,8°W), freq. 11,919 GHz, pol. V, SR 28000, FEC 7/8, DVB-S/QPSK, FTA


mapa

MTV Germany se stal placeným kanálem, rakouská verze skončila

Německou verzi MTV od Nového roku na svém set top boxu nehledejte. K 1.1.2011 došlo k ukončení volného šíření MTV v analogovém i digitálním přenosu na satelitním systému Astra (19,2°E). Diváci digitálního signálu MTV Germany od rána vidí FTA textovou informaci o změně formy šíření programu s odkazem na internetové stránky. MTV Germany se nyní vysílá na původní pozici MTV Entertainment, která k dnešnímu dni ukončila své vysílání. Signál stanice MTV Germany je kryptován systémem Betacrypt / Nagravision (Nagra Media Access) / Videoguard.

technické parametry - MTV Germany:

* Astra (19,2°E), freq. 11,973 GHz, pol. V, SR 27500, FEC 3/4, DVB-S/QPSK, FTA



Sledovat německé MTV přes rakouskou mutaci není možné. Dnes ráno došlo k ukončení šíření MTV Austria (MTV Österreich) na satelitu Astra (19,2°E). Na jeho pozici se nyní vysílání VIVA Österrech.

Do 31.12.2010 se televize VIVA pro rakouský trh vysílala na sdíleném kanále s NICK Österreich. I zde došlo ke změně. Rakouský NICK nyní sdílí programovou pozici s COMEDY CENTRAL pro rakouský trh. NICK vysílá denně od 6:00 do 20:15 hodin. Ve zbývajícím čase je šířen program COMEDY CENTRAL.

technické parametry - NICK Österreich / COMEDY CENTRAL Österreich a VIVA Österreich:

* Astra (19,2°E), freq. 12,226 GHz, pol. H, SR 27500, FEC 3/4, DVB-S/QPSK, FTA


mapa
redakce





Reklama




Vybrané články