Quantcast

AXN HD v češtině zahájil testovací vysílání na Eurobirdu 16A

| Tisk

logo Na distribučním satelitu Eurobird 16A, který pracuje na orbitální pozici 16 stupňů východně, byly zahájeny technické testy vysílání programu AXN Central Europe (AXN CE) ve vysokém rozlišení (HDTV). AXN HD tak vychází vstříc požadavkům trhu a diváků, kteří vyhledávají stanice v HD kvalitě.

V rámci distribučního multiplexu Sony Pictures TV International obsahující řadu programů rodiny AXN vysílané u nás - konkrétně AXN CE (SD), AXN Romania, AXN Crime a AXN Sci-Fi.

Programová pozice ve vysokém rozlišení se identifikuje jako AXN-CE-HD a je vysílána v kompresním formátu MPEG-4/HD s video bit ratem 7,8 Mbit/s. K dispozici jsou tři AC3 audio tracky v kvalitě 384 kbit/s s lokalizovanou verzí programu do maďarštiny a češtiny. K dispozici je i originální audio stopa (často v angličtině). Distribuční signál je kryptován systémem Power VU a je určen výhradně kabelovým, IPTV a satelitním operátorům.

technické parametry:

satelit: Eurobird 16A (16°E)
kmitočet: 10,911 GHz
polarizace: vertikální
SR: 27500
FEC: 5/6
norma: DVB-S
modulace: QPSK
CA systém: Power VU


service ID: 1876
video PID: 610
audio PIDy: 611 maďarsky, 612 česky, 613 originální / anglicky
DVB titulky: česky, maďarsky

Podle označení kanálu půjde pravděpodobně o středoevropskou HD verzi AXN společnou pro český, slovenský a maďarský trh simulcast s SD mutací AXN CE.

Kanály rodiny AXN patří společnosti Sony Pictures International. Na českém a slovenském trhu je provozuje HBO Česká republika. SD stanice AXN, AXN Crime a AXN Sci-Fi jsou součástí české a slovenské nabídky UPC Direct a CS Link . Hlavní kanál AXN je také dostupný v balíčku Digi TV.

Martin Vyleťal





Reklama




Vybrané články