Quantcast

Penthouse HD2 testuje pro karty Skylink

| Tisk

logo Hard erotický kanál Penthouse HD2 se zřejmě objeví v jarním rozšíření nabídky satelitní platformy Skylink. Bulharský satelitní operátor placené televize Satellite BG dnes zahájil technické testy systémů podmíněného přístupu ICE karet.

U programu Penthouse HD2 se objevily nové systémy podmíněného přístupu CryptoWorks (CAID 0D96) a Irdeto (CAID 0624). Oba systémy patří novějším kartám Skylink ICE. Další a zejména rozšířenější systémy CryptoWorks (CAID 0D70, 0D03) operátorů česko-slovenské platformy zatím nejsou připojeny.

Penthouse HD2 zde vysílá 24 hodiny denně.

Možný vstup Penthouse HD2 do nabídky Skylink je vcelku logickým krokem. Operátor již poskytuje hard verzi Penthouse HD1 z transpondéru jiného operátora - M7 Group. Penthouse HD1 z kapacitních důvodů vysílá pouze v nočních hodinách - vysílání startuje o půlnoci a končí ráno.


obrázek

technické parametry:

satelit: Astra 3B (23,5°E)
kmitočet: 12,207 GHz
polarizace: vertikální
SR: 27500


FEC: 3/4
norma: DVB-S2
modulace: 8PSK
CA systém: CryptoWorks (0D06, 0D96) + Conax (0B01) + Irdeto 2 (0624)

HD kanály Penthouse provozují společnosti Penthouse Digital Media Productions a PH Media. Vedle hard erotických stanic Penthouse HD1 a Penthouse HD2 poskytují i soft erotickou stanici Penthouse HD (bez čísla) a první erotický 3D kanál Penthouse 3D, který zahájil provoz začátkem tohoto měsíce rovněž na pozici 23,5°E ze satelitu Astra 3B.

Satellite BG testuje systémy ICE našeho operátora také u první mezinárodní televize ve vysokém rozlišení - MTVN HD. Zatím není jisté, zda stanice bude součástí placené HD nabídky operátora. Operátor se k testům a možnému přidání stanic do nabídky nechce vyjadřovat.

Martin Vyleťal





Reklama




Vybrané články