Quantcast

Programy z Astry přijímá 135 milionů TV domácností

| Tisk

logo Lucemburský satelitní operátor SES Astra dnes oznámil, že rozšířil svoji technickou dostupnost po celé Evropě a nyní prostřednictvím své flotily dodává služby pro 135 milionů TV domácností v Evropě a severní Africe. To je více než polovina všech televizních domácností v regionu. Vyplývá to z aktuálního průzkumu Astra Satellite Monitor (Satelitní monitoring Astry), který ukazuje, že Astra nepřetržitě roste na všech platformách a distribučních režimech - od přímého satelitního příjmu (DTH - direct-to-home) po televizi ve vysokém rozlišení (HD - high-definition TV) a TV přes DSL (IPTV).

Studie uvádí, žr Astra je nadále hnací silou digitalizace a nejdůležitější platformou pro televizi ve vysokém rozlišení v Evropě.

SES Astra nyní slouží pro 16 z 20 milionů HDTV domácností přijímající HD programy přímo ze satelitu. Na svých satelitech poskytuje více než 200 HD programů od všech předních vysílatelů. V rostoucím segmentu IPTV - televize dodávána přes internetový protokol (IP) - SES Astra také dosahuje vedoucí pozice jako technický provider. Nejnovější výzkum ukazuje, že Astra dodává programy pro 10 z 12 milionů domácností s IPTV.

Satelit je největší digitální infrastruktura s digitalizací dosahující 95 procent a slouží pro 75 milionů digitálních domácností. Ve srovnání s 29 miliony digitálních kabelových domácností, kde je míra digitalizace pouze na úrovni 42 procent. Téměř každé druhé digitální TV domácnosti dodává programy družice. Analogový a digitální příjem programů ze satelitu zvýšil svůj náskok přes kabelovou TV. 79 milionů přijímá programy ze satelitu, 71 milionu klientů z kabelových sítí.



HD+, německá HD platforma SES Astry nadále vykazuje významný růst. HD+ poskytuje 8 privátních kryptovaných TV programů ve vysokém rozlišení. V současné době bylo na trh dodáno více než 1,5 milionu přístupových karet. Na trhu je přes 50 různých set top boxů vhodných pro HD+. Bylo prodáno 400 tisíc certifikovaných přijímačů HD+ a dalších 100 tisíc přístupových modulů pro příjem HD+ na HD set top boxech.

"Stabilní růst našeho technického dosahu, zejména pokud jde o budoucí platformy a distribuční režimy jako je HD a IPTV ukazuje, že družice zůstávající nejatraktivnější digitální infrastrukturou," řekl Ferdinand Kayser, prezident a CEO společnosti SES Astra. "Za úspěch HD mohou technické důvody, které poskytují naše satelity pokrývající velké území s efektivně vynaloženými náklady a vysoce kvalitní signál a služby. Rychlost růstu HD dokazuje, že televize zůstává nejdůležitější zábavním médiem. Kombinace s interaktivními telekomunikačními služby v hybridním řešení ve spolupráci s telekomunikačními partnery budou dalším logickým krokem v našem strategickém vývoji a hnací silou v našem budoucím podnikání."

redakce





Reklama




Vybrané články