Quantcast

Rakouská Puls 4 HD testuje na satelitu Astra

| Tisk

logo Nabídka programů ve vysokém rozlišení pro rakouský trh se brzy rozšíří o další programy. Nebude mezi nimi chybět ani rakouská komerční stanice Puls 4 HD.

Lucemburský satelitní operátor SES Astra dnes oznámil, že podepsal dlouholetý kontrakt se společností ProSiebenSat.1 Group na jeden transpondér. Nová kapacita bude využívána k šíření německých programů v rakouské verzi Sat.1 Österreich HD, Pro Sieben Austria HD, kabel eins austria HD a rakouská privátní Puls 4 HD vlastněná ProSiebenSat.1.

Nové programy budou nabízeny jakou součást nabídky AustriaSat provozované lucemburskou mediální společností M7 Group a nabízeny všem satelitním domácnostem s přístupovou kartou ORF. Společnost APS (Astra Platform Services) poskytne uplink, enkódování HD obsahu a kryptování satelitního signálu.



Rakousko zůstává i nadále jedním z nejdynamičtějších trhů v Evropě pro televizi ve vysokém rozlišení. Po startu 4 dalších HD programů, mohou satelitní TV diváci v Rakousku brzy přijímat 21 HD programů v německé jazyce šířené satelity Astra.

Transpondér pro HD Austria je již v testovacím provozu.

redakce





Reklama




Vybrané články